ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD'nin seçilmiş başkanı Biden'ın seçimi kazandığını ilk kez kabul etti. Trump, Biden'ın ismini kullanmadan "O, seçim hileli olduğu için kazandı" ifadesini kullandı. Trump, daha sonra yaptığı bir paylaşımda "HİÇBİR ŞEYİ kabul etmiyorum" dedi.

Oy sayımlarına denetçi ve gözlemcilerin alınmadığını savunan Trump, oyların Dominion adlı radikal sola ait kötü üne ve ekipmanlara sahip özel bir şirket tarafından tasnif edildiğini iddia etti.

Trump, "(Bu şirket) büyük bir farkla kazandığım Teksas'a (girmeye) bile hak kazanamadı. Sahte ve sessiz medya ve dahası!" sözlerini kullandı.

"POSTAYLA GÖNDERİLEN SEÇİMLER İĞRENÇ BİR ŞAKA"

Paylaşımında Trump ayrıca, "Seçim gecesinde meydana gelen tüm mekanik 'aksaklıklar' gerçekten de onların oy çalmaya çalışırken yakalanmasıydı. Ancak yakalanmadan çok başarılı oldular. Postayla gönderilen seçimler iğrenç bir şaka!" ifadelerine yer verdi. (DHA)

[old_news_related_template title="Başkanlık seçimleriyle ilgili yeni açıklama: ABD tarihinin en güvenli seçimleri" desc="ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 Kasım’da ABD’de yapılan başkanlık seçimlerinin Amerikan tarihinin en güvenli seçimleri olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/13/iecrop/abd-secim-reuters_16_9_1605290930.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/baskanlik-secimleriyle-ilgili-yeni-aciklama-abd-tarihinin-en-guvenli-secimleri-6124317/"]

[old_news_related_template title="ABD'li eski diplomattan çarpıcı Biden-Türkiye yorumu: Erdoğan çıkışı görülmemiş bir hataydı" desc="ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza, ABD seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede önemli tespitlerde bulundu. Bryza, ABD'nin 46'ncı Başkanı seçilen Joe Biden'ın seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözlerinin 'görülmemiş bir hata' olduğunu ifade ederken, 'Biden dönemi ABD-Türkiye ilişkileri hızlı bir şekilde iyileşmeye gidecek' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/12/iecrop/biden-reuters2_16_9_1605183334.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdli-diplomattan-carpici-biden-turkiye-yorumu-erdogan-cikisi-gorulmemis-bir-hataydi-6122559/"]