Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, salgının merkez üssü ABD'de Başkan Donald Trump ve eşi Melania Trump’ın hastalığa yakalanması uluslararası basının gündeminden düşmüyor.

Trump sağlık durumuyla ilgili bir yandan sosyal medyadan mesajlar verirken, diğer yandan da televizyon programlarına bağlanarak iyi olduğunu ispatlamaya çalışıyor.

Ancak Trump'ın bu çabası, Fox News'ta yer aldığı iki ayrı programla çelişki yarattı. İlk olarak Dr. Marc Siegel'la yaptığı röportaj yayınlanan Trump, kendisini iyi hissettiğini ve ilaç tedavisini bıraktığını vurguladı. Plazma bağışında bulunacağını söyleyen Trump, "8 saattir ilaç almıyorum. Bu iyi hissettiriyor. İlaç almayı sevmiyorum" dedi.

'NEFES SORUNUM YOKTU'

Başkan Trump, kendisine yeniden test uygulandığını söylerken, kesin sonuçların eline ulaşmadığını öne sürdü. Trump geçirdiği semptomlarla ilgili olarak da, "Walter Reed Askeri Hastanesi'ne giderken kendimi çok güçlü hissetmiyordum ancak birçok insanın aksine nefes sorunum yoktu" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_6075309" align="alignnone" width="1200"] Trump, Dr. Marc Siegel'ın sorularını yanıtladı.[/caption]

74 yaşındaki Trump, bu röportajdan sonra Sean Hannity'nin programına telefonla bağlandı. Yayın sırasında zor anlar yaşayan Trump, bir ara öksürük krizine girdi. Telefonun mikrofonunu kapattığı dikkat çeken Trump, özür diledikten sonra konuşmasına devam etti.

KARANTİNA BİTMEDEN MİTİNG

Corona virüsüne yakalananların 14 gün karantinaya girmesi gerekirken Trump'ın miting yapma isteği ve sağlık durumuyla ilgili şüpheler tartışma yaratıyor. Trump ekibinin çalışma yaptığını ve bugün Florida'da yarın da Pennsylvania’da miting yapmak istediğini söylemişti.

[old_news_related_template title="ABD seçimlerinde kritik gelişme! İkinci tartışma iptal oldu" desc="ABD'de Trump ve Biden'ın kozlarını paylaşacağı tartışma programının ikinci ayağı iptal oldu. Sanal ortamda yapılması planlanan programla ilgili karar Trump'ın katılmayacağını söylemesinden sonra alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/10/iecrop/trump-biden-reuters-4_16_9_1602304087.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abd-secimlerinde-kritik-gelisme-ikinci-tartisma-iptal-oldu-6074867/"]

 

[old_news_related_template title="Melania Trump'tan bomba etkisi yaratacak ses kaydı: O hayat kadını..." desc="Melania Trump'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini aldattığı öne sürülen porno yıldızı Stormy Daniels'la ilgili şok ifadeler kullandığı ses kaydı yayınlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/06/iecrop/melania-stormy_16_9_1601976207.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/melania-trumptan-bomba-etkisi-yaratacak-ses-kaydi-o-hayat-kadini-6068745/"]