ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Ekonomik Forumu için bulunduğu Davos'ta kürsüde yaptığı konuşmanın yanı sıra önemli ikili görüşmelerde de bulundu.

Bu kapsamda dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir araya gelen Trump, yine sıra dışı açıklamalara imza attı. Türkiye'nin Suriye sınırındaki terör unsurlarını arındırmak için gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'ndan sonra kurulan güvenli bölgeye atıfta bulunan Trump, Barzani'ye katkılarından ötürü teşekkür etti.

'TÜRKİYE'YLE İYİ İŞLEDİ'

ABD askerlerinin Suriye sınırından çekildiğini anımsatan Trump, "Bu durum Türkiye'yle iyi bir şekilde işledi. Herkesin tahmin ettiğinden daha da çok işe yaradı. Güvenli bölgenin 'olabildiğince güvenli' kalması için yaptıklarınıza minnettarım" dedi. IŞİD'e karşı beraber mücadele ettiklerini söyleyen Trump, petrol tesislerinin güvende olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Trump minnettarlığını göstermek istese de, bu sözleriyle baltayı taşa vurdu. Washington Post'un Miriam Berger imzasıyla yayınladığı analizde, Trump'ın Barzani'yi terör örgütü YPG elebaşı Mazlum Kobani'yle karıştırdığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin Suriye sınırında oluşturduğu güvenli bölgenin diğer tarafında terör örgütü YPG'nin olduğu hatırlatılan makalede, IKBY'nin ve dolayısıyla Barzani'nin güvenli bölgede herhangi bir katkısı olmadığı vurgulandı.

BİR SKANDAL DA BEYAZ SARAY'DAN

Öte yandan Beyaz Saray'ın Youtube kanalı da büyük bir skandala imza attı.

[caption id="attachment_5584496" align="alignnone" width="412"] Beyaz Saray'ın paylaşımı.[/caption]

ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'le görüştüğü anların videosunu paylaşan kanal, "Başkan Trump, İran Cumhurbaşkanı'yla görüştü" başlığını kullandı. Hata kısa süre sonra düzeltilse de, ABD'li gazeteciler durumu sosyal medyadan paylaştı.

[old_news_related_template title="Trump'tan Süleymani için ağza alınmayacak sözler: Bu o.... ç.... yüzünden" desc="ABD ve İran arasındaki gerilimde taraflardan tansiyonu yükseltecek açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Bir mitingde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, suikasta uğrayan İranlı General Süleymani için ağza alınmayacak ifadeler kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/15/iecrop/trump-texas-reuters_16_9_1579093123.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumptan-suleymani-icin-agza-alinmayacak-sozler-bu-o-c-yuzunden-5569719/"]

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump'tan Netanyahu'ya 'Türk vatandaşını bırakın' uyarısı" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın diplomasi hamlelerini ve kapalı kapılar arkasında yaşananların anlatıldığı bir kitap uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu... Kitapta 2018 yılında serbest bırakılan rahip Brunson ile aynı zamanda İsrail'in serbest bıraktığı Türk vatandaşı Ebru Özkan ile ilgili bilgiler ortaya çıktı. Kitapta, Trump'ın Netanyahu'yu arayarak, 'Türk vatandaşını serbest bırakın' diye baskı yaptığı fakat Brunson'ın serbest bırakılmamasından sonra Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ve beklediği yanıtı alamayınca, 'Türkiye'ye yaptırım uygularız' tweetini attığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/truma-reuters-1_16_9_1579769785.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-trumpdan-netanyahuya-turk-vatandasini-birakin-uyarisi-5583682/"]

 

[old_news_related_template title="Trump'tan Twitter'da paylaşım rekoru!" desc="Sosyal medyayı en aktif kullanan dünya liderlerinden biri olan ABD Başkanı Donald Trump, dün göreve geldiğinden bu yana Twitter'da en çok paylaşım yaptığı günü geride bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/trump-telefon-video_16_9_1579772468.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumptan-twitterda-paylasim-rekoru-5583909/"]