Trump yönetimi, Çin merkezli ByteDance şirketinin video paylaşım uygulaması TikTok'un ABD'deki varlıklarını elden çıkarmak için verilen süreyi bir kez daha uzattı. ByteDancee 7 gün ek süre verilmesiyle yeni tarih 4 Aralık olarak belirlendi.

NELER OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok uygulamasının güvenlik nedenleriyle ülkede kapatılacağını ifade ederek, "Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız ya da bu uygulama başka ABD'li bir şirkete satılacak" ifadelerini kullanmıştı. (DHA)


[old_news_related_template title="TikTok'un dünya ve Türkiye'deki geleceği ne olacak?" desc="ABD'de pazar gününden itibaren TikTok uygulamasını indirmenin yasaklanması uygulamanın Türkiye'deki geleceği hakkında da soru işaretlerine neden oldu. TikTok karara itiraz ederken Japonya da uygulamanın millileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor. TikTok kişisel verileri Çin devletine aktarmak ile suçlanırken Türkiye'de de Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun uygulama hakkında açtığı bir soruşturma bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/19/iecrop/tiktok-shutter_16_9_1600499185.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/tiktokun-dunya-ve-turkiyedeki-gelecegi-ne-olacak-6045082/"]