Corona virüsü salgını ve George Floyd protestolarıyla göreve geldiğinden bu yana en zor günlerini geçiren ABD Başkanı Donald Trump, diğer yandan da görevine son verdiği isimlerin iddialarıyla boğuşuyor.

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 'The Room Where It Happened' kitabından yeni detaylar ortaya çıktı. Çıkış tarihi iki kez ertelenen kitapta Trump'ın Çin'le olan ilişkilerine dikkat çekildi.

'YAPILMASI EN DOĞRU ŞEY'

İkinci kez Başkan seçilebilmek için Çin lideri Şi Cinping'in desteğini arkasına almak isteyen Trump'ın, Uygur Türklerine uygulanan insanlık dışı uygulamalara da destek verdiği iddia edildi.

Trump'ın, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kamplarda tutulanlar için, "Kamplar kurmaya devam etmelisiniz. Bu yapılması en doğru olan şey" dediği öne sürülüyor.

'EN SERT BEN DAVRANDIM'

Söz konusu iddiaların ardından Fox News'e konuşan ABD Başkanı Donald Trump, John Bolton'a ateş püskürdü. İddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Trump, Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını hatırlattı.

Trump, "Bugüne kadar hiç kimse Rusya ve Çin'e benim davrandığım kadar sert davranmadı. Kimse yanına bile yaklaşamadı. Bolton kanunlara karşı geldi. Bunlar üst düzey gizli bilgilerdi ve onun açıklama yetkisi yoktu" dedi.

[old_news_related_template title="Trump'ı hem corona hem Floyd vurdu! Seçimlere sayılı günler dibi gördü" desc="ABD Başkanı Donald Trump, hem corona virüsü hem de George Floyd gösterileri nedeniyle göreve geldiğinden bu yana en zor günlerini geçiriyor. ABC ve Ipsos'un ortak yaptığı ankete göre de Trump'a olan halk desteği giderek düşüyor. Başkan Trump'ı corona sürecini yönetmekte başarılı bulanların oranı yüzde 39, Floyd olaylarında ise yüzde 32'de kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/05/iecrop/trump-reuters-23_16_9_1591355795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumpi-hem-corona-hem-floyd-vurdu-secimlere-sayili-gunler-kala-rakamlar-dibi-gordu-5857406/"]

 

[old_news_related_template title="Trump, Çin'e yönelik Uygur tasarısını onayladı" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli çok sayıda yetkiliye yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/17/iecrop/trump-imza-depophotos_16303367_16_9_1592436062.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trump-cine-yonelik-uygur-tasarisini-onayladi-5880645/"]