İlk aşamada 1 milyar doz üretilmesi beklenen aşının neredeyse üçte biri ABD tarafından satın alınmış olurken ABD aşı için AstraZeneca'ya 1.2 milyar dolar ödeyecek.

Henüz hastalığa karşı etkili olup olmayacakları kesinleşmemiş olsa da aşılar dünya liderleri tarafından zor durumdaki ekonomileri canlandırmak ve hatta küresel pazarda rakiplerinin önüne geçmek için tek çare olarak görülüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın aşı talebinde bulunmasından sonra ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AstraZeneca'nın geliştirmekte olduğu aşıyı hızlandırmak için 1.2 milyar dolarlık bütçe ayırmayı kabul etti ve 300 milyon doz aşı siparişinde bulundu.

ŞİRKET EYLÜL AYINDA DAĞITIMA HAZIR
Oxford Üniversitesi’yle birlikte Covid-19 aşısı geliştiren AstraZeneca dün kritik bir açıklama yapmıştı. Şirket aşının klinik testlerinden pozitif sonuç çıkması durumunda 1 milyar dozluk üretim kapasitesine sahip olduğunu duyurmuştu.

Şirket aşının insanlara Covid-19 bulaşma ihtimalini ortadan kaldırdığının kanıtlanması durumunda aşının dağıtımına eylül ayında başlanacağını açıkladı.

[old_news_related_template title="ABD'nin en önemli sağlık kuruluşu merak edilen corona virüsü sorusunu yanıtladı" desc="ABD'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Virüs yüzeyler ve objeler aracılığıyla kolayca bulaşmıyor' ifadesi kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/21/iecrop/turkiye-reuters_16_9_1590063455.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdnin-en-onemli-saglik-kurulusu-merak-edilen-corona-virusu-sorusunu-yanitladi-5828145/"]