ABD’de 3 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimlerine sayılı günler kala yarış giderek daha da kızışıyor. Pek çok ankette Demokrat rakibi Joe Biden'ın gerisinde kaldığı gösterilen Donald Trump, seçimlerle ilgili tartışma yaratan hareketlerine bir yenisini ekledi.

CBS kanalında yer alan '60 Dakika' programına katılan Trump, tek başına verdiği röportajı yarıda keserek yayını terk etti. Mike Pence ile birlikte de görüntü vermesi beklenen Trump, bir daha geri dönmedi. Beyaz Saray'da gerçekleştirilen röportajda sunucu Lesley Stahl'la 45 dakika karşılıklı oturan Başkan Trump, 'yeterince malzeme aldınız' dedikten sonra ortamdan ayrıldı.

'DAHASI DA GELECEK'

Trump, programdan ayrılış gerekçesini ise kısa süre sonra Twitter'dan açıkladı. Sunucu ve ekibinin kendisi yayını terk ettikten sonraki görüntüsünü paylaşan Trump, "Lesley Stahl, Beyaz Saray'da benimle röportaj yaparken maske takmıyordu. Dahası da gelecek" ifadelerini kullandı.

CNN International'ın haberine göre Stahl'ın Beyaz Saray'a maskesiyle geldiği, kameralar kayda başlayana kadar da takmaya devam ettiği belirtildi. Corona virüsüne yakalanana kadar maske dahil olmak üzere pek çok kuralı umursamayan Trump'ın bu hareketi ABD basını tarafından 'ironik' bulundu.

GERİDE OLMANIN GERGİNLİĞİ

Seçim kampanyasındaki son viraja giren Trump'ın anketlerde geride gösterilmesinin gerginliğini yaşadığı ve programdaki hareketinin de bunun dışavurumu olduğu öne sürüldü. ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Pence dört yıl önce de aynı formata katılmış ve sorulara birlikte yanıt vermişti. Trump, Biden, Pence ve Harris'in röportajlarının pazar günü yayınlanması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Trump'tan mitingde tepki çeken hareketler! Biden'la alay edip Hz. İsa'yla karşılaştırdı" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Carolina'daki mitinginde tartışma yaratan hareketlere imza attı. Rakibi Joe Biden'ın hareketleriyle dalga geçen Trump'ın, Hz. İsa'yla ilgili sözleri de dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/16/iecrop/trump_16_9_1602823883.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumptan-mitingde-tepki-ceken-hareketler-bidenla-alay-edip-hz-isayla-karsilastirdi-6083435/"]

 

[old_news_related_template title="Melania Trump'tan bomba etkisi yaratacak ses kaydı: O hayat kadını..." desc="Melania Trump'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini aldattığı öne sürülen porno yıldızı Stormy Daniels'la ilgili şok ifadeler kullandığı ses kaydı yayınlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/06/iecrop/melania-stormy_16_9_1601976207.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/melania-trumptan-bomba-etkisi-yaratacak-ses-kaydi-o-hayat-kadini-6068745/"]

 

[old_news_related_template title="Trump önce 'ilaçları bıraktım' dedi! Sonra öksürük krizine girdi" desc="Corona virüsüne yakalanan ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'ta katıldığı iki ayrı programda sağlık durumuyla ilgili çelişki yarattı. İlk önce ilaç almayı bıraktığını söyleyen Trump, telefonla bağlandığı yayında ise öksürük krizine girdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/10/iecrop/trump-oksuruk-video_16_9_1602327934.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trump-once-ilaclari-biraktim-dedi-sonra-oksuruk-krizine-girdi-6075265/"]