ABD'de Başkanlık seçimlerinde sayım süreciyle ilgili tartışmalar sürerken, Donald Trump olay yaratan açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, sonuçları henüz netleşmeyen seçimlere ilişkin, "Başkanlığı YASAL OYLARLA kolayca kazanıyorum. GÖZLEMCİLER'in herhangi bir şekilde ve biçimde işlerini yapmalarına izin verilmediğinden, bu süre içinde kabul edilen oyların YASA DIŞI olarak belirlenmesi gerek. ABD Yüksek Mahkemesi karar vermeli!" dedi.

Trump, devamındaki mesajında paylaşımlarına gelen sansüre de değinerek "Twitter, hükümetin 230´uncu kısım armağanı sayesinde kontrolden çıktı" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Trump konuşurken yayını kestiler! İddialarını madde madde çürüttüler" desc="ABD'de Başkanlık seçimlerindeki yarışta geri düşen Donald Trump, basın toplantısında kanıt göstermeden birbiri ardına iddialarını sıralayınca pek çok televizyon kanalı canlı yayını kesti. CNN International, Trump'ın iddialarını madde madde açıklayarak çürüttü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/06/iecrop/trump-secim-reuters-3_16_9_1604644453.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trump-konusurken-yayini-kestiler-iddialarini-madde-madde-curuttuler-6113968/"]