Şirket, hastayla temas etmiş olabileceğini düşündüğü iki sürücünün ve 240 yolcunun hesabını da askıya aldığını açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Uber yetkilileri, kimsede hastalık belirtisi görülmediğini ve durumu gözlemlemeye devam edeceklerini belirttiler.

Virüsten etkilenmiş yolcular iki hafta boyunca Uber uygulamasını kullanamayacaklar.

Meksika Sağlık Bakanlığı, Çinli bir yolcunun 20 Ocak'ta Los Angeles'tan Mexico City'e uçtuğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Corona uyarısı yapan ve susturulmak istenen doktora da virüs bulaştı!" desc="Ocak ayı başlarında Vuhan kentindeki yetkililer yeni bir Corona virüs türüyle ilgili haberlerin yayılmasını engellemeye çalışıyordu. Bir doktor bu konuda meslektaşlarını uyarmaya kalkıştığında polis de ona uyarıda bulundu. Bir ay sonra ise bir hastanedeki hasta ziyaretini sosyal medyada paylaştığında kahraman ilan edilmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/04/iecrop/coirona-virusu-weibo_16_9_1580832152.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-uyarisi-yapan-ve-susturulmak-istenen-doktora-da-virus-bulasti-5606462/"]


Başkent Mexico City'de iki gün kalan yolcunun, turistik yerlere ve müzelere gittiği ve alışveriş yaptığı söyleniyor.

Ardından, 21 Ocak gecesi kötü hissetmeye başlayınca ertesi gün bir Uber aracı çağırarak havalimanına gitti.

Amerika Birleşik Devletleri'ne geri döndüğünde ise Corona virüs testi pozitif sonuç verdi.

Şu anda, Mexico City'de teyit edilmiş herhangi bir Corona virüs vakası bulunmuyor.

[old_news_related_template title="Corona virüsüne karşı geliştirilen ilacın testleri başladı" desc="Çin’de Corona virüsüne karşı Rusya’da geliştirilen doğrudan etkili antiviral ilacın test edilmesine başlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/04/iecrop/corona-virusu-reuters_16_9_1580825901.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusune-karsi-gelistirilen-ilacin-testleri-basladi-5606290/"]


YOLCUNUN KALDIĞI OTEL DE ZİYARET EDİLDİ

Ancak, belirtilerin gelişmesi yaklaşık iki hafta sürebiliyor.

Uber, Çinli yolcuda hastalığın fark edilmesinden sonra, iki sürücü ve araçlarına binen 240 yolcunun uygulamaya erişiminin tedbir amaçlı durdurulduğunu açıkladı.

Ayrıca, bu kişilere nereden sağlık hizmeti alabilecekleri hakkında bilgi gönderdiklerini söylediler. Meksika Sağlık Bakanlığı da durumunu izlendiğini bildirdi.

Görevlilerin, otel personelini kontrol etmek için yolcunun kaldığı Hilton Mexico City Reforma Oteli'ni ziyaret ettikleri açıklandı.

Otel personelinde henüz Corona virüse dair bir belirti görülmedi.

[old_news_related_template title="Corona virüsü ile mücadelede bilmeniz gerekenler! Çin'den gelen kargolarla Corona virüsü bulaşır mı?" desc="Corona virüsü tüm dünyayı alarma geçirdi. Hastalığın belirtileri arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı gibi birçok hastalıkla benzeşen semptomlar bulunuyor. Bu da kısa sürede tüm dünyaya korku salmasına yetti. Corona virüsü henüz ülkemizde görülmedi ancak, virüs ile ilgili yanlış bilgilere sıkça rastlanıyor. İşte Corona virüsü nedir, nasıl bulaşır ve hakkında bilmeniz gerekenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/04/iecrop/corona-virusu-shutter_16_9_1580360544-880x495_16_9_1580819708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusu-ile-mucadelede-bilmeniz-gerekenler-cinden-gelen-kargolarla-corona-virusu-bulasir-mi-5606128/"]