İtalya’nın Bergamo şehrinden 27 Şubat tarihinde uçakla Fas’ın Kazablanka şehrine gelen 39 yaşındaki bir Fas vatandaşının Corona virüsü semptomları göstermesi sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Moulay Youssef Hastanesi’nde yapılan testlerin sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından Fas Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk kez yeni tip Corona virüsü vakasının kaydedildiğini duyurmuştu. Fas Sağlık Bakanı Halit Ait Talib, Corona hastası ile aynı uçakta seyahat eden 104 yolcunun ve mürettebatın da önlem amacıyla karantina altına alındığı belirtti.

VİRÜS YAYILIYOR

Fas’ın başkenti Rabat’ın 30 km kuzeyinde bulunan Kenitra şehrinde Çin uyruklu bir kişi Corona şüphesiyle karantinaya alındı. Kenitralı sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 32 yaşındaki Honjo Winzho adlı Çinli’nin test sonuçlarının henüz doğrulanmadığı bildirildi.

Winzho’nun Faslı bir iş arkadaşı “Çin vatandaşı olan 32 yaşındaki Honjo Winzho, Kenitra’nın sanayi bölgesindeki yabancı bir firmada çalışıyor. Söz konusu kişi, Çin’den Fas’a 21 gün önce Kazablanka Muhammed V Havalimanı üzerinden geldi. Kenitra’da işbaşı yapmadan önce yaklaşık iki hafta Kazablanka’da kaldı” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Faslı, “Grip nedeniyle zorluk yaşayan Çinli sağlık durumunun kontrol edilmesi için polikliniğe yönlendirildi. Ancak, Corona virüsü taşıyıcısı olmasından endişelenilmesi üzerine bir poliklinik yetkilisi Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden duruma müdahale etmesini talep etti” ifadelerini kullandı.

Kenitra’daki Al İdrissi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Winzho, karantinanın ardından detaylı olarak testlere tabi tutuluyor. Hastanın virüs taşıyıcısı olduğu henüz doğrulanmazken çalıştığı firma çalışanları arasında tüm uyarılara rağmen panik yaşandığı gözlemlendi.

Dünya da hızla yayılan ve Fas'ta da ilk vakası kaydedilen Corona virüsü endişesiyle, Fas'ta her yıl düzenlenen Uluslararası Tarım Fuarı iptal edildi. Fas Tarım, Deniz Balıkçılığı, Kırsal Kalkınma, Su ve Ormancılık Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan resmi duyuruda 14-19 Nisan tarihlerinde Meknes'te 15'incisinin organize edilmesi planlanan fuarın bu yıl gerçekleştirilmeyeceği ifade edildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Fransa’dan gelen Türk yolcuda Corona paniği" desc="Muğla’daki Milas-Bodrum Havalimanı'nda Fransa'dan gelen bir Türk yolcuda yüksek ateş tespit edilmesi üzerine sağlık ekipleri alarma geçti..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/03/iecrop/corona-foto-sozcu_16_9_1583227833.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/fransadan-gelen-turk-yolcuda-corona-panigi-5657828/"]

[old_news_related_template title="Papa Francis'in corona testi sonucu belli oldu" desc="Corona virüsünün Avrupa'da en çok etkilediği ülke olan İtalya'da Papa Francis'in de hastalığa yakalandığı iddiaları sonrası test sonuçları ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/03/iecrop/papa-reuters_16_9_1583227010.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/papa-francisin-corona-testi-sonucu-belli-oldu-5657800/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı artıyor" desc="Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsü ile ilgili yeni rakamlar açıklandı. Çin, Covid-19 isimli salgında ölü sayısının 2.945'e çıktığını duyururken, Japonya'da da vaka sayısı 980'e tırmandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/03/iecrop/corona1-reuiters_16_9_1583224748.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-bilanco-agirlasiyor-olu-sayisi-artiyor-5657713/"]