Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın geliştirdiği corona virüsü aşısı ile ilgili kritik bir açıklama yapıldı... Açıklamayı Oxford Üniversitesi Aşı Geliştirme Programı'nın başında yer alan bilim insanı Sarah Gilbert yaptı.

BBC'de yayınlanan Andrew Marr'ın programına katılan Gilbert, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın geliştirdiği aşının ağır hastalığa karşı "güçlü bir koruma" sağladığını söyledi.

Gilbert, "Aşımızın semptom göstermeyen enfeksiyonları önleme yetisi olduğuna dair bazı bilgilerimiz var ve bu durum hastalığın bulaşmasını engellemek konusunda çok önemli. Şu ana kadar ilk aşıyı olduktan 21 gün sonra aşı olan hiç kimsenin hastaneye kaldırıldığını ya da Covid-19'u çok ağır geçirdiğini bilmiyoruz. Dolayısıyla aşının ağır hastalığa karşı kuvvetli bir koruma sağladığını görüyoruz" dedi.

Başarılı bilim insanı, aşının bu yönüyle sağlık sistemini rahatlatacağını ve büyük bir baskıyı ortadan kaldıracağını söyledi.

[old_news_related_template title="Pfizer'ın aşısını olan hemşire konuştu: İkinci dozda Covid-19 oldum sandım" desc="Corona virüsü aşısı ile ilgili çalışmalar ve açıklamalar arka arkaya gelirken ABD'de Pfizer ve BioNTech'in aşısının denemelerine katılan bir hemşire yaşadıklarını anlattı. Genç hemşire, 'İkinci doz aşıyı olduğumda ateşim yükseldi, başım çatlayacak gibi ağrıdı ve midem bulandı. Ateşim 40.5'a çıktı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/08/iecrop/hemsire-hastane_16_9_1607412918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/pfizerin-asisini-olan-hemsire-konustu-ikinci-dozda-covid-19-oldum-sandim-6158225/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısında adaletsizlik: Türkiye'nin sadece yüzde 30'unu kapsıyor" desc="2019 son haftalarında Çin'de ortaya çıkan corona virüsüne karşı tarihin en büyük aşı bulma çabasında sona yaklaşılıyor. Bir yıldan daha kısa bir süre içerisinde Covid-19 aşılarına onay çıkarken birçok ülke aşıları satın almaya başladı. Güncel verilere göre Kanada nüfusunun dört katına yetecek kadar aşı alırken Türkiye'de durum biraz daha farklı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/08/iecrop/as-reuters1_16_9_1607406020.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-asisinda-adaletsizlik-turkiyenin-sadece-yuzde-30unu-kapsiyor-6158000/"]