Birçok Hollywood oyuncusunun tecavüz ve cinsel tacizle suçladığı ABD'li ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein, New York'ta görülen davada jüri tarafından cinsel saldırı ve üçüncü derece tecavüzden suçlu bulundu.

Weinstein, vahşi cinsel saldırı ve birinci derece tecavüz suçlamalarından ise beraat etti.

MAĞDURLAR ARASINDA DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER VAR

Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ve Salma Hayek gibi ünlü Hollywood isimlerinin Weinstein hakkındaki cinsel taciz iddialarını ortaya atması sosyal medyada #MeToo (SenDeAnlat) diye bilinen ve kadınları cinsel taciz karşısında susmamaya çağıran bir ifşa kampanyasına dönüşmüştü.

Weinstein son olarak kendisini taciz ve tecavüzle suçlayan yaklaşık 70 kadınla geçici olarak 25 milyon dolarlık bir uzlaşmaya vardığı haberleriyle gündeme gelmişti.

[old_news_related_template title="Weinstein davasında sıcak gelişme... Gigi Hadid'in jüri olma talebi reddedildi" desc="Ünlü model Gigi Hadid'in, onlarca kadına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’ın davasında jüri üyesi olma talebi kabul edilmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/17/iecrop/gigi-hadid-shutter_16_9_1579242357.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/gigi-hadide-tecavuz-davasi-soku-weinstein-davasinda-juri-olma-talebi-reddedildi-5572816/"]