Dünyaca ünlü İngiliz şef Gordon Ramsay sosyal medyanın diline düştü. Yaptığı televizyon programlarındaki sert ve acımasız eleştirileriyle bilinen Ramsay, bu kez kendi silahıyla vuruldu.

Ramsay'nin Londra'daki üç Michelin yıldızlı restoranına giden Andrew G. adlı adam, karşılaştığı yemeklerle ilgili yorumlarını paylaştı.

20 sterlin (195 TL) verdiği tabağı eleştiren adam, "Mavi, Comte, keçi peyniri ve Normandiya krem peyniri. Gordon Ramsay'nin yapabileceği en iyi şey bu mu?" ifadelerini kullandı.

Müşterinin eleştirdiği tabak.


Kanepelerin çok sıkıcı ve evde yapılabilecek ürünler olduğunu öne süren Andrew G., 'öne çıkan bir yemek' olmadıktan sonra restoranı kimseye öneremeyeceğini ifade etti. Andrew daha önce de söz konusu restorana geldiğini ve hayatının en iyi yemeklerini yediğini vurguladı.

Restoranın yolunu kaybettiğini ve acilen silkinerek kendine gelmesi gerektiğini belirten Andrew G., aksi takdirde bir daha önünden bile geçmeyeceğini söyledi.

YILDA 70 MİLYON DOLAR KAZANÇ

53 yaşındaki Gordon Ramsay, 'Hell's Kitchen' ve 'MasterChef gibi programlarla dünya çapında bir şöhretin sahibi oldu.

Ramsey'nin Hell's Kitchen programından bir kare.


Dünyanın en çok kazanan şeflerinden biri olan Ramsay, Forbes dergisinin hazırladığı '2020'de en çok kazanan ünlüler' listesinde 70 milyon dolarlık geliriyle 19. sırada yer aldı.

ABD'DE 100 RESTORAN AÇACAK

Büyük bölümü İngiltere'de olmak üzere 35 restoranı olan Ramsay, geçtiğimiz yıl yatırım şirketi Lion Capital'la önemli bir anlaşmaya imza atmıştı.

Şirket önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyon dolar yatırım yaparak, ABD'de 100 Gordon Ramsay restoranı açacak.

Ramsay'nin 1996 yılından bu yana kaleme aldığı 26 yemek kitabı da bulunuyor.