Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, hastalığın bulaşma yollarıyla ilgili yeni çalışmalar da ortaya çıkıyor. Solunum yoluyla insandan insana geçtiği bilinen virüsün, göz aracılığıyla bulaştığı da öne sürüldü.

ABD'nin Johns Hopkins Üniversitesi uzmanları, ACE2 isimli enzimle ilgili kritik bir araştırma yürüttü. Özellikle solunum yolu organlarında bulunan bu enzim corona virüsünün hücreye takılmasına ve içine girmesine izin vererek, sağlıklı hücreleri de enfekte ediyor.

MASKELER YETERSİZ KALABİLİR

ACE2'nin gözde de bulunduğunu tespit eden uzmanlar, virüsün bu şekilde de bulaşabildiği konusunda uyardı. Corona nedeniyle hayatını kaybeden kişiler üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde bu sonuca ulaşan uzmanlar, maske kullanımının yetersizliğini de ortaya koydu.

Uzmanlar, ağız ve burnu kapatıp göz çevresini açıkta bırakan maskelerin riski sıfıra indirmediğini, havaya saçılan damlacıkların göze girmesiyle corona virüsünün yayılabildiğine dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Hemşireden kan donduran iddia! Gözyaşlarıyla anlattı" desc="Corona virüsünün en çok vurduğu ülke olan ABD'de bir hemşire, salgında yaşananlarla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Nicole Sirotek adlı hemşire, 'En ufak bir terslikte bile hastaların fişi çekiliyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/nicole-sirotek-facebook_16_9_1588844167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdli-hemsireden-kan-donduran-iddia-gozyaslariyla-anlatti-5799246/"]

 

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş aşı açıklaması: Asıl sorun bulmak değil..." desc="Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, aşı çalışmalarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ghebreyesus, 'Asıl sorun aşının nasıl bulunacağı değil, onun dünyaya nasıl dağıtılacağı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/ghebreyesus-reuters_16_9_1588600215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dunya-saglik-orgutunden-flas-asi-aciklamasi-asil-sorun-bulmak-degil-dagitmak-5792841/"]