Corona virüsü ile sıkı bir şekilde mücadele eden ve ikinci dalganın en başarılı ülkelerinden biri olan Avustralya'da ek iş olarak pizzacıda çalışan bir güvenlik görevlisinin söylediği yalan ülkenin gündemine oturdu. Güney Avustralya eyaletinin başbakanı Steven Marshall, düzenlediği basın toplantısında "yalancı pizzacıyı" hedef aldı. Ek işte çalıştığını filyasyon ekibinden gizleyen şahsın yalanı ortaya çıkınca, 6 günlük karantinanın üçüncü günün sonunda bitirilmesine karar verildi.

Avustralya'da yaygın olan ve 'medihotel' denen özel hasta bakım evlerinden birinde güvenlik görevlisi olarak çalışan şahıs, corona virüsüne yakalandı. Filyasyon ekibine verdiği ifadede yakınlardaki bir pizzacıdan bir kez pizza aldığını belirten şahsın bu sözleri büyük bir paniğe yol açtı.

VİRÜSÜN ÇOK BULAŞICI BİR HALİ ZANNETTİLER


Genç adamın sadece basit bir restoran ziyareti sonucu enfekte olduğu bilgisiyle hareket eden yetkililer, virüsün çok bulaşıcı bir haliyle karşı karşıya olduklarını düşündü. Bundan hareketle eyalet, 6 gün karantinaya alınırken yapılan detaylı sorguda yalan tespit edildi ve şahsın sadece pizza almak için gittiğini söylediği restoranda çalıştığı ortaya çıktı. Böylece söz konusu bulaşın uzun süreli yakın temas sonucunda gerçekleştiği bilgisine erişildi. Woodville Pizza Bar adlı mekanda çalışan bir kişide daha virüs tespit edilmişti.

[special_article_template title="" desc="Öfkeden köpürüyorum demek kesinlikle az kalır. Tüm eyaleti çok zor durumda bırakan bu şahsın bencil davranışları kesinlikle kabul edilemez. Bu bireyin eylemlerine çok öfkeliyiz ve ne gibi sonuçları olacağına çok dikkatlice bakacağız." who="Güney Avustralya Başbakanı Steven Marshall">

Eyaletin başbakanı Steven Marshall, "Öfkeden köpürüyorum demek kesinlikle az kalır. Tüm eyaleti çok zor durumda bırakan bu şahsın bencil davranışları kesinlikle kabul edilemez. Bu bireyin eylemlerinden ötürü çok öfkeliyiz ve bu yalanın ne gibi sonuçları olacağına çok dikkatlice bakacağız" dedi. Başbakan Marshall pizzacıya ateş püskürdüğü basın toplantısında alacakları önlemleri ise "Woodville Pizza Bar'da tehlikeli temas kurmuş olabilecek binlerce kişiyi hala bulmaya çalışıyoruz. Dahası, artık bu kişinin yalan söylediğini biliyoruz. İlişkili, yepyeni bir güruh ortaya çıktı ve onları bulup izole etmemiz gerekiyor" şeklinde açıkladı.



[custom_content title="GÜNEY AVUSTRALYA: TÜRKİYE'DEN GENİŞ 1.7 MİLYONLUK EYALET" desc="Başkenti Adelaide olan eyalet, ülkenin en kurak bölgelerini kapsıyor. 983 bin 482 kilometre karelik yüzölçümü ile Türkiye'den büyük bir alana sahip olan eyalette 1.7 milyon insan yaşıyor. Nüfusun yaklaşık 1 milyonluk kesimi Adelaide'da ikamet ediyor.">

Ancak yakın zamanda 36 vakanın çıkmasıyla sert bir karantina önlemi alınan 1.7 milyon nüfuslu eyalette ve ülke genelinde, bu tarz bir yalan ifadenin cezası yok. Bununla birlikte toplumun bir kesimi yalancı adamı yoğun bir şekilde eleştirirken bir kesim ise oklarını hükümete çevirdi. Aynı zamanda bir kesim de hıncını restorandan çıkarmaya çalıştı. Woodville Pizza Bar'ın Facebook sayfasına boykot mesajları yağdırıldı. Adelaide'ın batısındaki bir göçmen mahallesi olan Woodville'de yer alan pizzacı, basın mensuplarının da yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Restoranın önünde kalabalık oluşmasını polis engelledi.

Hükümeti eleştirenler ise ülkede hala iki iş birden yapmak zorunda olan insanların durumuna dikkat çekerken eyalet yönetiminin bir kişinin ifadesinden yola çıkarak, ciddi ekonomik etkileri de olabilecek böylesi ağır bir karantina süreci başlatmasını da topa tuttu.

Marshall'ın bu sebeple bir günah keçisi ortaya atarak, hıncını yapılan hataya sebep olan şahıstan çıkardığı da yapılan yorumlar arasında yer aldı.