İsviçre basınında yer alan bir haberde, Cenevre’de yaşayan her yirmi kişiden birinin hastalığa yakalandığı belirtiliyor.

Araştırmada tespit edilen enfekte sayısı, kanton yetkililerine göre teyit edilmiş 4700 vakadan beş kat daha fazla.

Resmi rakamlar, tüm ülkede yaklaşık 28000 kişinin virüsü taşıdığını belirtirken, spekülasyonlara yol açan araştırmada bu sayı oldukça fazla gözüküyor.

KAPASİTE SAATTE 200 KİŞİ

İnsanların daha önce virüsü atlatıp atlatmadığını tespit etmeye çalışan araştırmacılar, saatte 200 kişiyi test etme alt yapısının bulunduğunu söylüyor.

6 Nisan’da başlayan ve Mayıs sonuna kadar devam edecek araştırma sonucunda bilim insanları, virüsün insanlar arasındaki yayılma düzeyi, virüs nedeniyle gerçekleşen ölüm oranı ve sürü bağışıklığı üzerine güvenilir veri elde etmeyi amaçlıyor.

Bazı ülkelerdeki resmi enfeksiyon sayılarının şüphe uyandırması, hastalığın yayılma potansiyeli üzerine yapılan araştırmaları tetikledi. Yapılan son çalışmalar, virüsün çıktığı Çin’deki enfeksiyon sayısının rapor edilenden dört kat daha fazla olduğunu göstermişti.

[old_news_related_template title="Koruyucu maskeler İsviçre halkı için isteğe bağlı oldu" desc="İsviçre hükümeti, gelecek haftadan itibaren corona virüsüne karşı uygulanan kısıtlamaların esnetileceğini, bu nedenle yüz maskesi takmanın isteğe bağlı olacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/22/iecrop/maske-reuters_16_9_1587578170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/koyucu-maskeler-isvicre-halki-icin-istege-bagli-oldu-5767237/"]