Almanya ve Estonya, corona virüsü (covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde yapılan ateşkes çağrılarının sonuçsuz kalması üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’na (BMGK) yeni bir tasarı sunma kararı aldı.

Söz konusu yeni tasarıda kriz yaşayan ya da savaştaki 20 ülkenin bulunduğu belirtildi. ABD, geçtiğimiz haftalarda sunulan ve corona virüsü salgını ile mücadelenin daha verimli olabilmesi adına küresel ateşkes tasarısını reddetti. ABD’li yetkililer, “ABD şu anda bu taslağı destekleyemez” açıklamasını yapmıştı.

ABD’nin söz konusu taslak kararı veto etmesinin nedeninin, taslak metinde Dünya Sağlı Örgütü’ne (DSÖ) yapılan atıftan dolayı olduğu belirtiliyor.

Almanya ve Estonya tarafından sunulan yeni taslak kararda ise DSÖ’ye herhangi bir atıfta bulunulmadığı aktarıldı. (DHA)

 

[old_news_related_template title="Coronayla birlikte çocukları vuran hastalık ABD'ye sıçradı! CDC alarm durumuna geçti" desc="Corona virüsü salgınında çocuklar arasında yayılan toksik şok benzeri hastalık ABD'yi de alarma geçirdi. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, başta New York'ta görülen vakalar sonrası doktorlara uyarıda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/13/iecrop/kawasaki-hospital-pediatrics3_16_9_1589361880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/coronayla-birlikte-cocuklari-vuran-hastalik-abdye-sicradi-cdc-alarm-durumuna-gecti-5811822/"]

[old_news_related_template title="En uzun ömürlü insanlarının yaşadığı ilçede corona virüsüne rastlanmadı" desc="Akdeniz Üniversitesi'nce (AÜ) çıkarılan 'Yaşlanma Atlası'nda, 82 yaş ortalaması ile Türkiye´de en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı yer olarak gösterilen Ordu'nun Gölköy ilçesinde corona virüsü vakasına rastlanmadı. Gölköy halkı, salgına ve diğer hastalıklara karşı sağlıklı yaşamın sırrını üretip tükettikleri organik ürünlere borçlu olduklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/13/iecrop/resimid_112245191_11224519_16_9_1589371405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/en-uzun-omurlu-insanlarinin-yasadigi-ilcede-corona-virusune-rastlanmadi/"]