Haftalarca süren sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından corona virüsü salgının yayılma hızı azaltılmış ve Başbakan Ardern Yeni Zelanda'nın corona virüsünü yendiğini ilan ederek kademeli normalleşme planını devreye sokmuştu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Cumartesi günü başkent Wellington'daki kafeye giden Başbakan Ardern'in kapıdan geri çevrildiğini gören bir kişi, Twitter mesajında "Aman tanrım az önce Jacinda Ardern, Olive kafeye girmeye çalıştı ama kafe dolu olduğu için içeri almadılar" yazdı. Ardern'in yaklaşık yarım saat bekledikten sonra kafeye girebildiği ifade edildi.

Ardern'in nişanlısı Clarke Gayford, Twitter'dan paylaştığı mesajda suçun kendisinde olduğunu söyledi ve önceden rezervasyon yaptıramadığını belirterek "Kafe işletmecisinin bir yer boşalır boşalmaz peşimizden koşup bizi davet etmesi çok inceydi. Servis de mükemmeldi" dedi.

Yeni Zelanda'da kafeler ve restoranlar açılmış durumda. Ancak işletmelerden müşteriler arasında en az bir metrelik mesafenin korunması isteniyor ve işletme sandalye kapasitelerinin de bu kurala göre ayarlanması şartı aranıyor.

[old_news_related_template title="Corona virüsü onları da vurdu! Taşıyıcı anneden doğan bebekler ortada kaldı" desc="Corona virüsü taşıyıcı anneden çocuk sahibi olanları da vurdu. Ukrayna'da 100 bebek, sınırlar kapanınca biyolojik ailelerinden ayrı kaldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/16/iecrop/bebek-ukrayna-corona-reuters-1_16_9_1589633321.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-onlari-da-vurdu-tasiyici-anneden-dogan-bebekler-ortada-kaldi-5818311/"]

 

[old_news_related_template title="650 üniversiteden 3500 araştırmacı imza attı! İşte corona krizinden çıkış yolu" desc="Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, yüz milyonlarca insanın hayatını da derinden etkiledi. İş ve sosyal hayat dahil halihazırdaki pek çok düzen sarsılırken, dünya genelindeki 650 üniversiteden 3 bin 500'den fazla araştırmacı ortak bir bildiriye imza attı. Corona krizinden çıkış manifestosunda sağlıktan iklime, ekonomiden politik hayata kadar daha sürdürülebilir bir sistem oluşturulması çağrısı yapılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/16/iecrop/corona-kalabalik-shutter_16_9_1589607010.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/650-universiteden-3500-arastirmaci-imza-atti-iste-corona-krizinden-cikis-yolu-5817575/"]