Yunanistan'ın Meis adasına Blue Stars isimli feribot ile iki gün önce sivillerle birlikte asker göndermesinin ardından Yunanistan Savunma Bakanlığı sessizliğini bozdu. Fransız AFP Haber Ajansı'nın duyurduğu haberde feribottan inen tam donanımlı Yunan askerlerinin fotoğrafı yer almıştı.

Yunanistan Savunma Bakanlığı askerlerin geliş nedeniyle ilgili bugün bir açıklama yaptı. Açıklamada "Bu nöbet değişimi Rodos adası üzerinden yapılan alışılagelmiş bir durumdur. Nöbet değişimi Rodos ile Meis arasında yapılan gemi seferleriyle gerçekleştirilmektedir" denildi.

Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesine gönderme yaparak, "Bir ülkenin, tehdit altında bulunması halinde gerek kara kıtasını gerekse adalarını koruma hakkı olduğunu" öne sürmüştü.

Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamalarda adalardaki halkın güvenliğini sağlamak için her türlü askeri tedbirin alınacağı açıklanmıştı.

[old_news_related_template title="Yunanistan Meis'e feribotlarla asker çıkardı, Lozan ve Paris Barış Antlaşmalarını ihlal etti" desc="Fransız haber ajansı AFP tarafından servis edilen ve Yunan medyasının da yer verdiği haberde Antalya’nın Kaş ilçesine 2.8 mil uzaklıktaki Meis’e feribotlarla asker taşındığı duyuruldu. Bu durum Lozan ve Paris Barış Antlaşmalarında yer alan adalarda silahlı kuvvet bulundurulmaması ve tahkimat yapılmaması hükmüne aykırı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/30/iecrop/meis-google-sozcu_16_9_1598802589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistan-meise-feribotlarla-asker-cikardi-lozan-ve-paris-baris-antlasmalarini-ihlal-etti-6014325/"]