Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020 Merkezi Sınav (LGS) sonuçları bugün açıklanıyor. LGS puanlarını öğrenecek olan binlerce öğrenci tercih ve yerleştirme kılavuzunu da inceleyecek ve kurallar doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirecek. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu sonuçlarla aynı gün yayınlanacak.

2020 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla 2020 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun LGS sonuçlarıyla aynı gün içerisinde yayınlanacağını duyurmuştu. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayınlandığı anda aşağıdaki link üzerinden erişilebilecek.

2020 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NASIL YAPILACAK?

16 Temmuz 2020’de merkezî sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek. Tercih işlemi kılavuzda belirtilen tarihler arasında öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?

Ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.