BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı sınav takvimine göre bursluluk sınavı (İOKBS) sonuçları 28 Eylül Pazartesi günü açıklanacak.

BURSLARIN ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILIR?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

BİRİNCİ DÖNEM KAZANIMLARI SORULDU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) girecek öğrencilerin de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacağını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="İOKBS soru kitapçığı ve cevap anahtarı" desc="Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ve yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katıldığı İOKBS (bursluluk) geçtiğimiz hafta sonunda yurt genelinde yapıldı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı sınavın sonuçları MEB tarafından 28 Eylül tarihinde duyurulacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/08/iecrop/sinav_depo2_16_9_1599548061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/bursluluk-sinav-sonuclari-bu-ay-aciklanacak-iokbs-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari-yayinlandi-mi-6027870/"]