Bakanlık ayrıca okullardaki sınavlar hakkında da bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamaya göre ilkokul ve ortaokullarda bu dönem sınav yapılmayacak. Öğrencilere karne notları derse katılım puanına göre verilecek. Derslere katılım puanı, öğrencilerin yüz yüze eğitimdeki performansı ve uzaktan eğitimin yapıldığı EBA TV’de ders takibine göre belirlenecek.

LİSELERE İKİNCİ DÖNEM SINAV

Lise öğrencileri için ise durumda daha farklı olacak. Bu dönem içerisinde sınav olmayacak lise öğrencilerinin ilk dönem karne notları, ikinci dönemde yapılacak sınav ile belirlenecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada okullarda uzaktan eğitim 22 Ocak tarihine kadar devam edecek. Sonrasında ise ara tatil başlayacak ve 3 hafta sürecek. Tatil sonrası okulların açılıp açılmayacağına, Sağlık Bakanlığı ile yapılacak görüşmeler sonrasında karar verilecek.

[old_news_related_template title="Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?" desc="Corona virüsü tedbirleri kapsamında yaklaşık üç hafta önce kapanan okullarda yüz yüze eğitim ilk dönem boyunca sürecek. Okullar 22 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitim yapacak ve üç hafta sürecek ara tatil sonrası yüz yüze eğitime başlayıp başlanmayacağına karar verilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/29/iecrop/okul_depo4_16_9_1609218829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/yuz-yuze-egitim-ne-zaman-baslayacak-3-6187549/"]