Bakanlık, okullarda sınavların nasıl gerçekleştirileceğini de belirledi. Bakanlığın açıklamasına göre bu dönem ilkokullarda sınav yapılmayacak. İlkokul öğrencilerinin karne notları, derslere katılım puanı ile belirlenecek. Derslere katılım puanı, öğrencilerin yüz yüze eğitimdeki performansı ve uzaktan eğitimin yapıldığı EBA TV'de ders takibine göre belirlenecek.

ORTAOKUL VE LİSEDE TEK SINAV YAPILACAK

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.

KARNELER ELDEN VERİLECEK

Bakanlık, 22 Ocak'ta okullarda karne dağıtımı olacağını da açıkladı. Karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.

[old_news_related_template title="Son dakika... Uzaktan eğitim 22 Ocak'a uzatıldı" desc="Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, daha önce 4 Ocak'a kadar yapılacağı açıklanan uzaktan eğitimin 22 Ocak'a kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca okullarda yarıyıl tatili de 25 Ocak'ta başlayacak ve üç hafta sürecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/18/iecrop/uzaktan-egitim-depophotos_16879383_16_9_1608285775.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/son-dakika-uzaktan-egitim-22-ocaka-uzatildi-6172870/"]