ÖSYM’nin açıklayacağı KPSS başarı sıralaması ile memur adayları puanlarını diğer sınava katılan kimselerle kıyaslayabilecek.

ÖSYM’nin KPSS başarı sıralamasını önümüzde ay açıklaması bekleniyor.

KPSS BAŞARI SIRALAMASI NEDİR?

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.

Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanacak.

[old_news_related_template title="KPSS lisans sonuçları açıklandı! ÖSYM KPSS puanlarını erişime açtı" desc="ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2020-KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi ile ÖABT sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açıldı. KPSS sonuçlarının ardından kamu kurum ve kuruluşlarına başvurular başlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/22/iecrop/sinav_shut99_16_9_1603346348.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/2020-kpss-lisans-sonuclari-aciklandi-6092108/"]