ÖSYM, yeniden yürürlüğe giren corona virüsü yasaklarıyla birlikte takvimindeki ALES, YÖKDİL ve diğer altı sınavın ertelendiğini açıklamıştı. Bu ertelemeler sonucunda KPSS ortaöğretim sonuçlarının erken açıklanması da gündeme geldi. ÖSYM, bu sene yaptığı bazı sınavları belirlenen tarihlerden daha erken açıklamıştı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NASIL AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları, ÖSYM tarafından 24 Aralık açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

[old_news_related_template title="ÖSYM sınavları ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi?" desc="Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) corona virüsü önlemleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavlarının ertelendiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/02/iecrop/osym-sinav-shutterstock_16_9_1606884833.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/osym-sinavlari-ertelendi-mi-hangi-sinavlar-ertelendi-6150003/"]