Öğrenciler tarafından en fazla merak edilen konulardan biri de LGS sınavının ertelenip etlenmediği oldu. Sınava hazırlanan binlerce öğrenci Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili alınan kararları merak ediyor. Bu akşam yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavı ertelemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki LGS ertelendi mi?

LGS ERTELENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

LGS'ye ilişkin her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel kararlara bağlı. Tüm hazırlıklarımız tamam.

"Bu sınavlar konusu başından beri gündemimizde. LGS’nin nasıl yapılacağına ilişkin 3 senaryomuz var."

"Genel olarak sınavların ertelenmesi ya da ertelenmemesi bilimsel metodolojinin doğrultusunda belli olacak."

CUMHRUBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı açıklamada, “LGS ve YKS sınavlarının gelişmelere göre ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte LGS sınavının bu yıl hangi tarihte yapılacağı geçtiğimiz aylarda yayınlanan MEB takviminde açıklandı. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Virüs önlemleri nedeniyle tarihin değişebileceğine dair açıklama yapıldı, yeni tarih açıklandığı takdirde haberimizde olacak.

[old_news_related_template title="Üniversite sınavı (YKS) ertelendi mi? Bakan Selçuk'tan YKS açıklaması!" desc="Corona virüsü salgınının artış göstermesi eğitimde kısmen aksamalara neden oluyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin en çok merak ettiği konu ise YKS'nin ertelenip ertelenmeyeceği konusu. Bu akşam yapılan toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk üniversite sınavlarının ertelenmesi konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Peki üniversite sınavı (YKS) ertelendi mi? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/25/iecrop/sinavlar-1_16_9_1585155245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/universite-sinavi-yks-ertelendi-mi-bakan-selcuktan-yks-aciklamasi-5703032/"]

 

[old_news_related_template title="Okul tatili uzadı mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte Bakan Koca'nın tatil açıklaması!" desc="Okul tatili bu günlerde en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Uzaktan eğitim devam ederken okul tatilinin uzayıp uzamayacağı hakkındaki bilgiler öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Son dakika gelişmesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapılan toplantı sonrası tatil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki okul tatili uzadı mı? Okullar açılacak mı? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/25/iecrop/okul-tatil_4_3_1584989032_16_9_1585153840.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/okul-tatili-uzadi-mi-okullar-acilacak-mi-iste-bakan-kocanin-tatil-aciklamasi-5703025/"]