LGS'de bir viraj daha dönüldü ve öğrenciler LGS puanlarına kavuştu. Aldıkları puanlara göre hangi liseleri tercih edebileceklerini araştıran öğrenciler merakla LGS yüzdelik dilimlerini araştırıyor. LGS YEP İstanbul lise taban puanları, Ankara ve İzmir lise taban puanları gibi pek çok il için araştırmalar başladı ancak MEB'den henüz puanlarla ilgili açıklama gelmedi.

LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ AÇIKLANDI MI?

MEB üzerinden açıklanması beklenen taban puanlar ve yüzdelik dilimler henüz duyurulmadı. Geçtiğimiz senenin puanları öğrenciler için bu noktada bilgilendirici oluyor. 2019'un puan listesini aşağıdaki kılavuzda bulabilirsiniz.

GEÇEN SENENİN LİSE TABAN PUANLARI

PUANLAR KILAVUZDA OLACAK

Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek. Tercih işlemi kılavuzda belirtilen tarihler arasında öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.