Corona virüs vaka sayılarında meydana gelen artış nedeniyle kademeli olarak yüz yüze eğitime başlanan okulların 4 Ocak tarihine kadar kapatıldığı geçtiğimiz haftalarda duyuruldu. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son durum hakkında "Önümüzdeki tüm konular salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacaktır." açıklamasında bulundu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar hakkında şu ifadeleri kullandı:

* Ülkemizdeki salgının seyri konusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri neticesinde alınmış olan karar ile 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinin ardından, 23 Kasım Pazartesi gününden itibaren TRT EBA, EBA platformu ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla 4 Ocak 2021'e kadar uzaktan eğitim sürecini başlattık. Önümüzdeki tüm konular salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacaktır.

* Bir an önce yüz yüze eğitim için şartların olgunlaşmasını beklediğimizi ifade etmek isterim. Uzaktan eğitimin ana mecrası olan TRT EBA ilkokul, ortaokul ve lise televizyon kanalları için ders ve etkinlik çekimlerimize devam ediyoruz. Kanallardaki tüm ders yayınlarımız günde üç kez tekrar ediliyor. Dersleri kaçıran öğrenciler için ders videoları hem EBA internet portalına hem de TRT İzle platformuna yükleniyor.



23 KASIM’DA BAŞLAYACAKTI

Corona virüsü salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim süreci 21 Eylül’de yeniden kademeli olarak başlamıştı.

16 Kasım’da ara tatile giren okulların 23 Kasım’da yeniden açılması planlanıyordu.

[old_news_related_template title="MEB'den okul öncesi eğitim kurumları için yüz yüze eğitim genelgesi" desc="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul öncesi eğitim kurumları için yüz yüze eğitim genelgesi göndererek gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/15/iecrop/ziya-selcuk-depophotos-1_16_9_1608046786.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/mebden-okul-oncesi-egitim-kurumlari-icin-yuz-yuze-egitim-genelgesi-6169024/"]