Bilim Kurulu'nun sınav yapılacak saatler içinde sokağa çıkma da dahil önerilerinin olduğunu açıklayan Koca, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarıldığını belirtti.

Koca YSK ve LGS sınavı ile ilgili şunları söyledi:

*Bedelli askerlikle ilgili onun devamından yana olundu, bu anlamda Bilim Kurulu'nun tedbirleri önermesi şeklinde yaklaşım oldu, 28 gün uygulaması devam etmiş olacak.

*Öğrencilerimizle ilgili hem LGS hem YKS ile ilgili şu dönemde sınavın olabildiğince güvenilir yapılması şeklinde Bilim Kurulu'nun önerisi oldu.

*Her türlü tedbirler alınması noktasında hem rehber yayınlandı hem ilgili birimlere hangi tedbirlerin alınması gerektiği hatırlatılmış oldu.

*Her iki sınav için Bilim Kurulu'nun özellikle sınava giriş saatleri başlangıç saatleri ve çıkış saatleri olmak üzere daha güvenilir bu sınava gelişlerini sağlamak üzere tedbir alınması, gerektiğinde sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu.

*Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hasssasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular.

*Hangi saatlerle ilgili olması gerektiğini, yanlarında iki kişi olması kaydıyla İçişleri Bakanlığımız bugün açıklama yapmış olurlar.

[old_news_related_template title="ÖSYM ve YÖK suskunluğunu mahkemede bozdu... İşte YKS'nin ertelenmeme gerekçesi" desc="YÖK ve ÖSYM,  2,5 milyon adayın 2020 YKS'nin iptaliyle ilgili tek bir soruya dahi cevap vermezken, suskunluklarını Danıştay 8. Dairesi'nde devam eden yürütmeyi durdurma talepli davadaki savunmalarıyla bozdular. 2020 YKS'nin Haziran'da yapılma ısrarının sebebi savunmada ortaya çıktı; Temmuz'da güneydeki 50 derece sıcaklık, pandeminin Temmuz'da ne olacağının bilinmemesi ile eğitim ve tatil takvimi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/16/iecrop/depoosym_16_9_1592315091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/osym-ve-yok-suskunlugunu-mahkeme-savunmalarinda-bozdu-gerekce-belli-oldu-5877991/"]