ÖSYM'nin açıklaması şöyle:

* 2020-YKS‘nin ilk oturumu olan TYT 188 sınav merkezimizde güvenle tamamlanmıştır.

* Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup, sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır.

* Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır.

SORULARIN SIZDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

ÖSYM'nin mühürlü kasalarında olması gereken ve YKS'de adaylara yöneltilen sorular arasında yer alan 4 sorunun fotoğrafının internette dolaşıma sokulduğu iddia edilmişti.

"OLAY SINAVA GÖLGE DÜŞÜRDÜ"

Türkiye'nin merkezi sistem sınavlar konusunda en önemli isimlerinden olan Uzman Eğitimci Salim Ünsal, şunları söylemişti:

* Soruları, sosyal medyada ben de gördüm. TYT'de sorulan 4 soru ve üstünde de kitapçığın numarası var.

* Olay, 2.5 milyon adayın girdiği sınava gölge düşürdü.

* Soruların sınıfta çekildiğini düşünüyoruz ama kim çekti bilmiyoruz. Bu çok ciddi bir sınav güvenlik sorunudur.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sonrası soru kitapçığının bazı sayfalarının fotoğrafını çekerek sosyal medyadan paylaşan ve kopya girişiminde bulunduğu tespit edilen bir kişi Batman'da gözaltına alındı. Batman Valiliği'nden dün gece yapılan açıklamada şöyle denildi:

* 2020 YKS 1. Oturum TYT sınavına giren B.Y. isimli adayın sınav sorularının fotoğrafını çekmek suretiyle kopya girişiminde bulunduğu tespit edilmiştir. Söz konusu şahıs gözaltına alınmış, sınav sırasında kullandığı cep telefonuna el konularak incelemeye alınmıştır.

GÖREVLİLER HAKKINDA SORUŞTURMA

* Şahsın sorgusu, yapılan tespitler ve dijital materyalin ön tetkikinde, kopya teşebbüsünün bireysel bir teşebbüs olduğu, fiilin sınavın sıhhatini etkileyecek bir vasfının bulunmadığı değerlendirilmektedir. İhmali olduğu düşünülen görevliler hakkında soruşturma açılmıştır.

[old_news_related_template title="YKS soruları internete sızdı iddiası!" desc="ÖSYM'nin mühürlü kasalarında olması gereken ve bugün gerçekleştirilen YKS'de adaylara yöneltilen sorular arasında yer alan 4 sorunun fotoğrafının internette dolaşıma sokulduğu iddia edildi. ÖSYM'nin sınav sorularını yarın Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yapılacağı için henüz yayınlamadığı belirtilirken Türkiye'nin merkezi sistem sınavlar konusunda en önemli isimlerinden olan Uzman Eğitimci Salim Ünsal, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ünsal, 'Soruları, sosyal medyada ben de gördüm. TYT'de sorulan 4 soru ve üstünde de kitapçığın numarası var. Olay, 2.5 milyon adayın girdiği sınava gölge düşürdü. Soruların sınıfta çekildiğini düşünüyoruz ama kim çekti bilmiyoruz. Bu çok ciddi bir sınav güvenlik sorunudur. ÖSYM, kamuoyunu acil bilgilendirmeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/27/iecrop/yks-depophotos-1_16_9_1593276556.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/yks-sorulari-internete-sizdi-iddiasi-5898814/"]

[old_news_related_template title="YKS'deki Mabel Matiz sorusuna tepki gösterildi! Şarkıcıdan ilk açıklama" desc="Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde şarkıcı Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısında geçen bir cümlenin ne ifade ettiği soruldu. Sınavın ardından öğrenciler ''Sesli soru koysaydınız, daha az dikkatimiz dağılırdı'' diyerek tepki gösterdi. Söz konusu soruyla ilgili açıklama yapan Matiz, 'Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/27/iecrop/mabel-matiz-depophotos-1_16_9_1593268957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/yksdeki-mabel-matiz-sorusuna-tepki-gosterildi-sarkicidan-ilk-aciklama/"]