Yükseköğretim Sınavı, ülkemizdeki gençleri çok yakından ilgilendiren bir sınav. Corona virüsü sebebiyle okulların kapatılması sonrası eğitim uzaktan yapılmaya devam ediyor. Bu süreçte milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi YKS sınavının ne zaman olacağını araştırmaya başladı. İşte YKS ne zaman yapılacak sorusunun cevabı…

YKS NE ZAMAN?

Dün akşam (4 Mayıs) yapılan kabine toplantısı sonrası corona virüsü ile ilgili alınan bazı kararlarda düzenlemeye gidildi. Bunlardan biri de YKS sınavının zamanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS sınavının 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını açıkladı.

YKS SINAVI TEKRAR MI DEĞİŞTİ?

YKS sınavının, corona virüsü hayatımıza girdiği ve okulların kapatıldığı dönem sonrası ÖSYM tarafından yeni tarihi 25-26 Temmuz 2020 olarak ilan edilmişti. Öğrenciler ders çalıma planlarını bu tarihe göre yaptı ve sınava hazırlanmaya başladı. Ancak dün alınan karar sonrası YKS sınavının tarihi yaklaşık 1 ay önceye alınmış oldu.

Foto: Shutterstock


YKS SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ, BARAJ PUAN DÜŞÜRÜLDÜ!

YKS sınavı ile ilgili bir değişiklik daha yapıldı. Buna göre, daha önce 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika olarak uzatıldı ve toplamda 165 dakikaya yükselmiş oldu. Ayrıca daha önce 180 olan YKS baraj puanı, 170’ye düşürüldü.