Üniversite adayları şimdi de tercih heyecanı yaşayacak. Hatasız tercih yapmak ve istediği üniversite bölümüne yerleşmek isteyen öğrenciler, tercih için araştırmalarını yapmaya başladı. Şimdi sıra tercihlerde olacak. Öğrenciler, 6 Ağustos tarihinden itibaren tercihlerini yapmaya başlayacak. İşte uzmanında YKS tercihleri için önemli notlar…

YKS TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Maltepe Üniversitesi Aday İlişkileri Uzmanı Gökhan Menekşe, meslek ve bölüm seçimi konusunda kararsız kalan gençleri tercih dönemini doğru değerlendirmeleri konusunda uyardı ve tercih yapmanın ipuçlarını verdi.

Adayların öncelikle kendilerini iyi tanımaları gerektiğini, ilgi duydukları alanları ve kişisel yeteneklerini belirlemelerinin son derece önemli olduğunu belirten Menekşe, aday öğrencilerin üniversite tercihlerini yapmadan önce ÖSYM´nin hazırlamış olduğu “2020 Tercih Kılavuzu”ndaki tüm program ve bölümlerin özel koşullarını mutlaka incelemelerini önerdi.

YKS BARAJ PUANI DEĞİŞTİ Mİ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT'de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK NE ZAMAN BİTECEK?

YKS tercihleri ise 6 Ağustos tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihinde son bulacak.