ABD, corona virüsü salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için vatandaşlara yardım çekleri dağıtmıştı.

CBS’de yer alan habere göre, federal hükümet, hayatta olmayan tam 1.1 milyon kişiye bu çeklerden göndermiş. Hükümet denetleme raporunda, ölen kişilere ödenen rakamın 1.4 milyar dolar (9.6 milyar TL) olduğu belirtildi.

İlginç gerçek, Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi’nin, mart ve nisan ayında dağıtılan yardım çeklerini denetlemesiyle ortaya çıktı. CARES Yasası çerçevesinde bekarlara 1200 dolar, evlilere ise 2400 dolar ve çocuklar için de 500 dolar ödeme yapılmıştı. Mayıs sonunda hükümetin dağıttığı toplam para 269.3 milyar doları (1.84 trilyon TL) buldu.

IRS PARAYI GERİ İSTİYOR AMA...


1.1 milyon ölü kişiye para gönderilmesinin nedeni, ödemeleri yapan Hazine Bakanlığı ve Mali Hizmetler Bürosu’nun; Sosyal Güvenlik İdaresi tarafından tutulan ve IRS (Gelir Dairesi Başkanlığı) tarafından kullanılan ölüm kayıtlarına erişim hakkının olmaması. Teşvik ödemelerinin 2018 ve 2019 vergi beyannamelerine göre yapıldığı için, ölenler de ödeme listesine dahil oldu. IRS’ten yapılan açıklamada bu paraların geri alınmasının şart olduğu vurgulandı. Ancak bunun nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili ortada henüz bir plan yok.

[old_news_related_template title="New York’u dolandırdı, California’da başaramadı" desc="Attığı bir tweet ile New York Eyaleti’nden ventilatör satacağı vaadiyle 69 milyon dolar alan Yaron Oren-Pines, daha önce gözüne California’yı kestirmiş. Oren-Pines, meşhur tweetinden 6 gün önce, Nextdoor uygulamasında, 18 milyon adet N95 maskesi olduğu yönünde ilan verip, “Lütfen birisi California Sağlık Departmanı’yla iletişim kurmamı sağlayabilir mi?” diye yazdı. Ancak bu girişiminde başarılı olamadı. Oren-Pines'ın yaptıkları Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırıp Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank kurucusu 'tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ı akıllara getirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/icerdee_16_9_1588844925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/new-yorku-dolandirdi-californiada-basaramadi-5799010/"]