ABD’de Demokratlar, corona virüsü salgınından etkilenenler için 3 trilyon dolarlık yeni bir yardım paketi tasarısı hazırlamıştı. Tasarıda işsizlik maaşını ödemekte zorlanan eyaletlere maddi destek sağlanmasından, vatandaşlara 1200 dolarlık yeni nakdi yardımlar yapılmasına kadar birçok madde yer alıyor. Senatoda çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler bu tasarıya karşı çıktığı için tasarının geçmesi beklenmiyordu.

208 EVET, 199 HAYIR


Ancak oylamada sürpriz bir sonuç çıktı. CNBC'de yer alan habere göre, 208 evete karşılık 199 hayır oyuyla tasarı senatodan geçti. Bu, Demokratlar için önemli bir başarı olsa da tasarının yasalaşması yine de çok zor görülüyor. Cumhuriyetçiler’in karşı çıkmasının yanı sıra Başkan Donald Trump da bu tasarıya sıcak bakmıyor. Bu nedenle önüne gelmesi halinde Trump’ın bunu veto etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

[old_news_related_template title="İşte 6 maddede ABD'nin 2 trilyon dolarlık corona paketi" desc="ABD'de corona virüsü salgınından ekonomik zarar gören kişi, kurum ve şirketlere destek için hazırlanan 2 trilyon dolarlık dev teşvik paketi, Kongre onayının ardından Başkan Donald Trump tarafından da imzalandı. 883 sayfalık pakette; vatandaşlara doğrudan ödemelerden, işsizlik ödemelerinin arttırılmasına, büyük şirketlere ve yerel yönetimlere destekten aşı çalışmalarına kaynak ayrılmasına kadar birçok madde yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/28/iecrop/abd_16_9_1585382042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/iste-6-maddede-abdnin-2-trilyon-dolarlik-corona-paketi-5708918/"]