Geçtiğimiz haftalarda büyük yükseliş yaşayan altın fiyatlarının ateşi son günlerde sönmüş gibi görünse de son zamanlarda yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Altın fiyatları güncel gelişmelerle beraber şekilleniyor.

Dolar/TL güne 6,90 seviyesinin altında başlasa da daha sonra Habertürk’te yer alan Türkiye’nin İngiltere ve Japonya ile 10’ar milyar dolarlık swap anlaşması yapmaya yakın olduğu haberinin ardından piyasa hareketlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri söz konusu iki ülke ile anlaşma yapıldığını yalanladı. Bu gelişmelerin ardından dolar aşağı yönlü dalgalandı, böylece altın fiyatları da geriledi. İşte yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları…

ALTIN FİYATLARI 19 MAYIS

Çeyrek altın: 617,4 Lira

Yarım altın: bin 257 Lira

Gram altın: 380,87 Lira

Cumhuriyet altını: 2 bin 507 Lira

18 Mayıs canlı altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın kaç para oldu?

AY BAZINDA ALTIN KAZANDIRDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 nisan dönemi finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre; en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 12,90, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 13,39 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.