Amazon, corona virüsü pandemisi sırasında artan talebi karşılamak için geçtiğimiz hafta 100 bin kişinin işe alınacağını duyurmuştu.

Reuters'ta yer alan habere göre, şirket yaptığı yeni açıklamada, tam zamanlı ve yarı zamanlı olmak üzere 75 bin kişinin daha işe alınacağını belirtti.

Tesisleri kapatma çağrıları karşısında Amazon'un daha fazla insanı işe alacağını açıklaması ABD'de tartışma yarattı.

Şirket ise, çeşitli bölgelerde yer alan depolarında personeller için sürekli kontrol yapıldığını ve virüse karşı önlem alındığını açıkladı.

Öte yandan yetkililer tarafından işçilere, saatlik olarak ödenen 15 doların üzerine ek 2 dolar daha ödeneceği belirtildi.

Yetkililer, daha önce açıklandığı 100 bin işçi alımının tamamen dolduğunu, buna ek olarak yeni personel ilanı açıldığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Sokağa çıkmama kararı hal ve pazarcı esnafına pahalıya patladı" desc="Hafta sonu pazarlarda satılmak üzere hallere getirilen sebze ve meyveler bozulma tehlikesiyle karşı karşıya. Bursa Pazarcılar Derneği Başkanı Refik Aksu, önceden haber verilmeyen sokağa çıkma yasağı yüzünden esnafın zararının büyük olduğunu söyledi. Aksu, 'Bu mallar şimdi çöpe atılacak. Bir hal işletmecisi aradı, bir kamyon yani 10 ton çilek gelmiş. Bunun maliyeti 50 bin TL 'Başkanım ben bunu nerede muhafaza edeceğim' diye sordu cevap veremedim' ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı'nın kararına göre bozulma riski bulunan hayvancılık ve tarım ürünlerinin hasadında çalışacaklar sokağa çıkma yasağından istisna tutulurken, pazarcı veya hal esnafıyla ilgili bir bilgi verilmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/pazar-gece-iha_16_9_1586611478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/sokaga-cikma-karari-hal-ve-pazarci-esnafina-pahaliya-patladi-5741539/"]

[old_news_related_template title="10 grafikte Türkiye ekonomisinin karantinadaki bir ayı" desc="Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının açıklamasının üzerinden tam bir ay geçti. Bu süreçte yüz binlerce işletme kepenk indirirken, milyonlarca kişi de ya işsiz kaldı ya da ücretsiz izne çıkarıldı. Döviz kurları ve altın fiyatlarında sert yükseliş görülürken, TCMB rezervleri ve vatandaşın harcamaları hızla azaldı. İşsizlik artarken, ihracat sert düştü. Borsada sert dalgalanmalar yaşanırken, kredi faizleri yükseldi. İşte 10 grafikte Türkiye ekonomisinin bir aylık performansı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/icfoti-kolj_16_9_1586603209.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/10-grafikte-turkiye-ekonomisinin-karantinadaki-bir-ayi-5741059/"]