Arçelik tarafından KAP'a yapılan açıklamada, hisselerin yüzde 60'ı için işlem bedeli net nakit/borç hariç ve tüm azınlık hakları dahil 300 milyon dolar olarak belirtildi.

Açıklamaya göre imzalanan hisse satın alma sözleşmesi kapsamında Hitachi GLS, Hollanda'da yeni bir şirket kuracak ve 12 şirketi ve bu şirketlerin altındaki ev aletleri iş kolunun tüm varlıklarını yeni kuracağı şirkete devredecek. Arçelik bu şirketin hisselerinin yüzde 60'ını satın alacak.

NİSAN 2021'E KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR


İşlem, Hitachi GLS'nin Tayland ve Çin'de üretim tesisleri bulunan iki iştirakini ve bölgedeki 10 satış şirketini (Tayland, Çin, Hong Kong, Tayvan, Singapur, Malezya, Endonezya, Orta Doğu, Vietnam ve Myanmar) içeriyor.

Açıklamada ayrıca söz konusu şirketlerin ağırlıklı olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, pirinç pişirici, su pompası ve klima sattığı, Tayland ve Çin'deki üretim şirketlerinin buzdolabı ve çamaşır makinesi üretim kapasitesinin yıllık toplam 3 milyon adet olduğu belirtildi.

İşlemin tamamlanmasının sözleşmelerdeki düzenleyici otoritelerin onaylarının alınması dahil kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olduğu belirtilerek, 1 Nisan 2021'e kadar tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.


ÇAKIROĞLU: YATIRIMLARIMIZI KARARLILIKLAR SÜRDÜRÜYORUZ


Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Arçelik’in yatırımını, Koç Topluluğu’nun küresel büyüme yolculuğundaki stratejik bir hamle olarak gördüklerini belirtti.

Çakıroğlu; “Ülkemiz ve Topluluğumuz için uzun vadeli değer yaratma hedefimiz ve küresel vizyonumuz doğrultusunda yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. Çakıroğlu şöyle devam etti:

Hızlı büyüyen Asya Pasifik bölgesi son yıllarda yeni yatırımlar için önemli bir merkeze dönüştü. Topluluğumuzun stratejik büyüme alanlarından biri olarak belirlediğimiz ve daha öncesinde yatırımlara başladığımız bu bölgede; Hitachi gibi güçlü bir oyuncu ile kurduğumuz iş birliği Arçelik’in global büyüme yolculuğunu hızlandıracak.

EBİÇLİOĞLU: REKABETÇİLİĞİ ARTIRAN BİR ADIM ATTI


Yeni kurulacak şirkette Arçelik’in global iş yapma birikimi ve deneyimini, Hitachi markasının gücü ile birleştirmeyi hedeflediklerini belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Bu önemli iş birliği ile Arçelik Asya Pasifik bölgesinde büyüme stratejisini güçlendiren ve rekabetçiliğini artıran bir adım attı." dedi.

BULGURLU: YOLCULUĞUMUZUN KİLOMETRE TAŞI OLACAK


Hitachi GLS ile gerçekleştirilen anlaşmanın her iki şirketin global büyümesinde önemli bir adım olacağını söyleyen Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu şu bilgileri aktardı: “Asya-Pasifik’teki dayanıklı tüketim pazarı, artan orta sınıf nüfusu ve hane halkı gelirleri, gelişen perakende kanalları ve yaşam tarzları nedeniyle güçlü bir büyüme potansiyeline sahip ve sektörümüzde gelecek 10 yılda gerçekleşecek büyümenin de itici gücü olacak. Gerçekleştirdiğimiz bu tarihi girişim, Beko Yolu stratejimizin ve dünyanın en iyi ev teknolojileri şirketlerinden biri olma yolculuğumuzun kilometre taşı olacak. Bu ortaklıkla aynı zamanda küresel ölçekteki teknoloji ve Ar-Ge kapasitemizi, Hitachi GLS’nin köklü marka gücü ile birleştiriyoruz. Yeni şirketimizin Asya-Pasifik bölgesinin lideri olacağına ve önümüzdeki dönemde ürün teknolojilerinde güçlü bir sinerji yaratacağımıza inanıyorum.”

[old_news_related_template title="Arçelik'ten Hitachi açıklaması: Görüşmeler sürüyor" desc="Arçelik, Japon şirket Hitachi'nin Japonya haricindeki uluslararası beyaz eşya işinin yüzde 60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almak üzere görüşmeler yaptığı yönündeki haberlerle ilgili 'görüşmeler sürüyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/14/iecrop/arcelik-depo_16_9_1607925207.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/arcelikten-hitachi-aciklamasi-gorusmeler-suruyor-6166478/"]