Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet, bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. İlk olarak Bingöl Üniversitesi’nde Teknokent ve Fidanlık alanında incelemelerde bulunan Pakdemirli, Bingöl Havalimanı yanında yapılan bir entegre tesisi ziyaret etti.

Son olarak Pakdemirli, Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’ne geçerek İl Sektör Toplantısı’na katıldı. Burada ülke genelindeki yatırımlarla alakalı sunum yapan Bakan Pakdemirli, gıda denetimleri konusunda çok ciddi bir çalışma yürüttüklerini aktardı.

BU GECE 79 FİRMA VE 99 ÜRÜN İFŞA EDİLECEK

Gıda konusunda, ifşalar konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Bakan Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

* Denetimler konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu gece itibariyle bakanlığımızın sitesinden 74 firmayı da ifşa ederek tam 99 ürünle ilgili ifşalarımıza devam ediyor olacağız.

* Bütün çabamız ve mücadelemiz, Türkiye’de dört dörtlük 7’den 77’ye herkesin yiyebileceği sağlıklı gıdalar tam anlamıyla istediğimiz şekilde üretilene kadar bu çabamız devam edecek. Bunu da herkes böyle bilsin.

* Pazartesi, ayrıca tüm ülkede yine bir denetim seferberliği başlatıyoruz. Ürün bazlı denetim seferberliğinde 6 gün devam edecek denetim seferberliği tüm ülkede pazartesi itibariyle başlıyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Temel gıdada KDV yüzde 1'e düşürülsün önerisi" desc="Üreticinin, tüketicinin ve esnafın rahatlaması için temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sofralarımızdan eksik etmediğimiz temel gıda ürünlerindeki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmeli. Bu konuda atılacak adım, üreticiden tüketiciye, sanayiciden esnafımıza kadar tüm kesimleri büyük oranda rahatlatır. KDV oranı aşağı çekilip maliyetlerin azaltılması fiyatları düşürürken enflasyon da düşüşe geçer. Başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın alım gücü yükselir” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/09/iecrop/shutterstock_market_16_9_1581236950.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/temel-gidada-kdv-yuzde-1e-dusurulsun-onerisi-5614717/"]

[old_news_related_template title="İşte tehlikeli olabilecek gıdalar" desc="FISTIK: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/22/iecrop/tehlikeli-olabilecek-gidalar-3-1_16_9_1579699761.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/iste-tehlikeli-olabilecek-gidalar/?_szc_galeri=1"]