ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America, ABD'nin dünyanın diğer ülkeleri gibi ekonomik krize (resesyon) girmiş durumda olduğunu açıkladı.

CNBC'nin aktardığına göre, büyük bir ekonomik çöküş yaşandığını belirten banka, müşterilerine gönderdiği ekonomist Michelle Meyer imzalı notta "Çok sayıda iş kaybı olacak, servet eriyecek, güven bunalımı yaşanacak" ifadelerini kullandı.

Banka, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 12, 2020'nin genelinde yüzde 0,8 küçüleceği tahminini paylaştı.

ÜÇ AYDA 3,5 MİLYON İŞ KAYBI


Yılın ikinci çeyreğinde (nisan, mayıs, haziran dönemi) toplamda 3,5 milyon kişinin işini kaybedeceğini ve işsizlik oranının mevcut yüzde 3,5'lik seviyenin iki katına çıkacağını öngören banka, durumun giderek daha kötüleştiğine dikkat çekti.

Notta, ekonominin ancak temmuzda kısmi bir nefes alabileceği, ekonomide düşüş keskin olsa da kısa süreli olmasının beklendiği kaydedildi.

ABD'nin önde gelen bir diğer bankası Morgan Stanley de, 2020 için ana senaryosunda küresel ekonomik kriz (küresel resesyon) olgusuna yer verdi.

[old_news_related_template title="ABD'den coronaya karşı ek paket: Gıda yardımı ve ücretli izin kararı" desc="Corona virüsü salgınının çok sert etkilemesi beklenen ülkelerden ABD'de Senato'nun hazırladığı ikinci ekonomik teşvik paketi de Başkan Donald Trump tarafından onaylandı. Pakette eyaletlere yardım, sağlık hizmetlerine daha fazla kaynak, yoksullara gıda yardımı ve ücretli hastalık izni şartlarının genişletilmesi var. Senato, kredi borçlarının ertelenmesini de içeren üçüncü paket için çalışmalara başladı. 500 kişinin altında işçi çalıştıran şirketlerde çocuklarının okulu kapanan ebeveynler için 12 haftaya kadar ücretli aile ve hastalık izni verilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/19/iecrop/shutterstock_1186368262_16_9_1584598127.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/abdden-coronaya-karsi-ek-paket-gida-yardimi-ve-ucretli-izin-karari-5688056/"]