Dünyayı etkisi altına alan corona virüsünün Türkiye ekonomisine etkileri de olumsuz oluyor. Bankalar da vatandaşların ve şirketlerin yaşanan bu sürecin etkilerini en az seviyede hissetmesi için bir dizi önlem paketleri açıkladı. Bankaların açıkladığı önlemler arasında borç ötelemeden ilave nakit kredi limiti imkanlarına kadar bir dizi olanaklar sunuluyor.

Peki bu imkanlardan faydalanmak için vatandaşların ne yapması gerekiyor? Başvuru süreçleri bankadan bankaya değişebiliyor. Bankalar genel olarak müşterilerine şubelere gelmemesi yönünde uyarılarda bulunurken vatandaşları internet bankacılığına yönlendiriliyor.

'CEP ŞUBEYE YÖNLENDİRİYORLAR'


Bazı bankaların ise henüz çalışanlarına başvuru süreci hakkında bilgi vermediği öğrenildi. Bu bankalarda da vatandaşların şubelere çağrılması üzerine bir sistemin kurulmayacağı tahmin ediliyor.

Bazı özel bankalar ise cep telefonu üzerinden işlemleri gerçekleştiriyor. Bankacılık kaynakları başvuru koşullarını öğrenmek için vatandaşları cep şubesine yönlendiriyor.

Sozcu.com.tr'nin kamu bankaları kaynaklarından aldığı bilgilere göre başvuru koşullarına ilişkin olarak bir çalışma yapılıyor.

İŞ BANKASI: CEP ŞUBE VEYA İNTERNETTEN BAŞVURU


İş Bankası tarafından yapılan açıklamada İşCep şubesindeki 'Kampanyalar' sekmesinden veya isbank.com.tr internet şubesi üzerinden erteleme başvurusu yapılabiliyor.

İş Bankası'ndan kredi kartı hesap özetleri de, İş Cep, Maximum Mobil ve internet şubesinden herhangi bir şarta bağlı olmaksızın akdi faiz oranı üzerinden 3 aya kadar ertelenebiliyor.

YAPI KREDİ: CEP ŞUBEDEN


Yapı Kredi Bankası'nın açıkladığı corona paketinden faydalanmak isteyen vatandaşlar cep şubelerden başvuru yapabilecek.

GARANTİ BBVA: HAFTAYA AÇIKLAYACAK


Garanti BBVA çağrı merkezinden alınan bilgiye göre ise başvuruların nasıl olacağı yönündeki açıklama önümüzdeki hafta yapılacak.

[old_news_related_template title="Kredi ödemeleri ertelendi mi? Bankaların corona paketleri" desc="Dün bankalar corona virüsünün şirketler ve vatandaş üzerindeki etkilerini azaltmak için önlem paketlerini açıkladı. Şimdi vatandaşlar 'kredi ödemeleri ertelendi mi?' sorusunu soruyor. Bazı bankalar borçları üçer ay süre ötelerken bazı bankalar ise işletmelere çalışanlarının maaşlarını bir süre ödeyebilmeleri için uygun koşullarda kredi imkanları sunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/24/iecrop/depo-para_16_9_1585028739.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/bankalarin-corona-paketleri-5698614/"]