Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bu kapsamda işveren tarafından ödenenler hariç, katılımcı adına BES hesabına ödenen katkı payları için devlet katkısı hesabında kullanılan oran yüzde 10 olacak.

Bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi kanununun ek. 1. maddesinde, katılımcı adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı payı yüzde 25 olarak belirtiliyor. Mart ayında maddeye eklenen bir cümleyle, Cumhurbaşkanına, yabancı para cinsinden yapılan katkı payı ödemeleri için bu oranı yüzde 10'a kadar indirme yetkisi verilmişti.

[old_news_related_template title="Bireysel emeklilik sistemi nedir? BES hesaplaması nasıl yapılır?" desc="Bireysel Emeklilik Sistemi, aktif çalışma yaşamları süresince yapılan tasarrufları uzun vadeli yatırıma dönüştürülerek emeklilik döneminde gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemidir. 10 yıl boyunca BES’te kaldığınız takdirde 56 yaşında erken emekli olabiliyorsunuz. İşte bireysel emeklilk nedir, nasıl hesaplanır ve BES hakkında diğer merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/05/iecrop/shutterstock-erken-emekli_16_9_1583392728.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/sigorta/bireysel-emeklilik-sistemi-nedir-bes-hesaplamasi-nasil-yapilir-2szcu-5661854/"]