Dün gece yarısı saatlerinde 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi vatandaş üzerinde şok etkisi yarattı. Hafta sonu programı yapan, otobüs veya uçak bileti alan, bulunduğu ili terk etme hazırlığı yapan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Klinikler hafta sonu için randevu verdikleri hastalarına şimdi sokağa çıkabilmeleri için yazı göndermeye başladı.

RESTORANLAR HİZMET VERECEKTİ


1 Haziran itibarıyla ilk kez normalleşme tedbirleri kapsamında restoranlar uzun bir aradan sonra ilk kez hafta sonu hizmet verecekti. Esnaf da bütün hazırlığını hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmamasına göre yapmıştı.

YASAK İPTAL EDİLDİ


Yasağın ilanının üzerinden 24 saat geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşların sıkıntıya girmesine gönlünün razı olmadığını belirterek sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini duyurdu.

450 BİN KİŞİ BİLET ALDI


Sozcu.com.tr'ye konuşan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kara yolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, bakanlıktan kısa bir süre içinde açıklama geleceğini ancak ilk görüşmelerde bileti olan vatandaşların seyahat edebileceği mesajı geldiğini kaydetmişti. Buna göre, 450 bin kişinin hava, kara ve demir yolu üzerinden bilet aldığı bilgisini paylaşan Yıldırım, buralarda hizmet noktasında çalışan kişiler için de bir ayrıcalık tanınması gerektiğini söylüyordu.

KOCA’NIN SÖZLERİ ‘YASAK YOK’ DİYE YORUMLANDI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çarşamba günü video konferans yoluyla gerçekleşen bilim kurulu toplantısında hafta sonu için sokağa çıkma yasağı gündeme gelmişti. Koca hafta sonu sokağa çıkma yasağı konusunda bir düşüncenin olmadığını belirtmişti. Bakan vaka artışı söz konusu olursa sokağa çıkma yasağının gündeme gelebileceğini söylemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca/Fotoğraf: İHA

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BU İLLERDE UYGULANACAKTI


Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde kısıtlamaya gidilmiş olacaktı.