Türk bankalarının sorunlu kredileri devretmek için kurmayı planladığı varlık yönetim şirketi için çalışmalar durduruldu.

Bloomberg’de yer alan ve konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan habere göre bankalar borçları yapılandırabilecekken varlık yönetim şirketine devretmenin doğru olmadığını düşünüyor.

Ekonomide yeni bir dalgalanma olması durumunda planın yeniden gözden geçirilebileceği ifade ediliyor.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada varlık yönetim şirketi kurmak için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

[custom_content title="VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİ NE İŞ YAPAR?" desc="Varlık yönetim şirketleri; bankalar, özel finans kurumları ve diğer mali kurumların tahsili gecikmiş alacaklarının satın alınması, yeniden yapılandırılarak tahsil edilmesi amacına yönelik faaliyet gösterir."]

[old_news_related_template title="Mega bir varlık yönetim şirketi için adım atılıyor" desc="Bankalar, bilançolarındaki tahsilat imkanı yüksek olan ancak takibe atılan milyarlarca dolarlık kredinin çözümüne yardımcı olunması kapsamında, bu kredilerin bir kısmının aktarılabileceği bir varlık yönetim şirketi kurulmasını değerlendirmek için Ernst&Young'ı yetkilendirdi. Yani Türkiye Bankalar Birliği'ndeki büyük bankalara ait takibe alınan milyarlarca dolarlık kredi bir varlı yönetim şirketine aktarılabilir. Bu şirketin de borçların tahsili için aktif şekilde çalışması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/shutterstock_1614798223_16_9_1582292099.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/mega-bir-varlik-yonetim-sirketi-icin-adim-atiliyor-5639051/"]