Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından resmi makamlar sessizliğini korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'da dün gece sürpriz bir zirve gerçekleştiği yazıldı.

Bloomberg'ün konuya dair doğrudan bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı habere göre, Erdoğan, yeni Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal ve eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bir araya geldi. Görüşmede para politikası tartışıldı.

Canikli, Ağbal ve Cumhurbaşkanlığı ofislerinden habere dair yorum gelmedi.

Bloomberg, görüşmenin Albayrak'ın istifasının birkaç saat sonrasında yapılmasına dikkat çekti.

REUTERS: CANİKLİ'Yİ AĞBAL İSTEDİ


Öte yandan, Reuters da dün gece Kısıklı'da gerçekleşen zirveye dair bir haber geçti.

Ağbal, iki kaynağın verdiği bilgiye göre hafta sonunda İstanbul'da kamu ve özel bankaların genel müdürleri, sivil toplum kuruluşları, iş çevreleri ve düzenleyici kurumlar ile tek tek görüşerek ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken, ardından dün akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a brifing verdi.

Bu toplantıda Nurettin Canikli ve ekonomi politikaları kurulu üyesi Servet Bayındır'ın da yer aldığını kaydeden kaynaklar, "Canikli ve Bayındır, Ağbal'ın talebi doğrultusunda o toplantıda teknik bilgilendirmeler yaptı" dedi.

Bir kaynak ise Canikli'nin bugün MYK'da yapacağı ekonomi sunumunun iptal edildiğini belirterek, "Daha önce belirlenen program çerçevesinde Canikli'nin bugün MYK'da yapacağı ekonomi sunumu iptal edildi" dedi.

[old_news_related_template title="Berat Albayrak'ın istifa haberi sonrası dolar sert düştü" desc="Hafta sonu önce Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınması ve ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın henüz resmi olarak teyit edilmeyen istifa haberi, piyasalarda bomba etkisi yarattı. TL yüzde 5'in üzerinde değer kazanarak 8.07'ye kadar çekildi. TL'den son 2 yılın en hızlı yükselişi yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/09/iecrop/dolar2-iha1_10349581_16_9_1604895363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/dolarda-son-durum-ve-teknik-analizler-3-6117516/"]

[old_news_related_template title="Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi" desc="Önceki gün sürpriz Cumhurbaşkanı Kararı ile Murat Uysal'ın yerine TCMB Başkanı olarak atanan Naci Ağbal ilk açıklamasını yaptı. Fiyat istikrar için tüm araçları kullanacaklarını ve gerekli adımları atacaklarını söyleyen Ağbal'ın şeffaflık ve hesap verilebilirlik vurgusu dikkat çekti" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/09/iecrop/emoxkmuxuae3wis-1_16_9_1604901939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/agbaldan-ilk-aciklama-geldi-6117626/"]