Bolu Belediyesi ile Belediye İş-Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Karaçayır Nikah Salonu´nda gerçekleştirilen toplu sözleşme imza töreninde işçilere yüzde 22,5 zam yapıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı konuşmada, "Bu görüşmelerde işveren temsilcileri olarak görüşmeleri tıkamak gibi bir düşünce olmadı işveren tarafı olarak. Tabi keza sendika temsilcilerimiz de yapıcı davrandılar. Biz sendikayla yüzde 20 üzerinden anlaştık ama Sinan başkan işin peşini bırakmadı, son gün bile bu rakamın yeterli bulmadığını söylüyordu. Keza ben de bulmuyordum ve nihayetinde 2,5 puan daha iyileştirme yaptık, yüzde 22,5 olarak ilk yıl anlaşmamızı gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.


DAVUL ZURNALI KUTLAMA


Salondaki belediye çalışanları, yeni sözleşmeyi davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da sahnenin önüne inerek oynayan işçilere eşlik etti. (DHA)


[old_news_related_template title="CHP’li belediyelerde asgari ücret ne kadar olacak?" desc="Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından bu hafta yapılan açıklamada asgari ücret bekar bir işçi için net 2 bin 324 TL olarak belirlendi. Sendikalar bu ücrete tepki gösterirken gözler CHP'li belediyelere çevrildi. Gözlerin CHP'li belediyelere çevrilmesinin nedeni Türkiye'de taban ücretin en yüksek uygulandığı yerin CHP'li belediyeler olması. Gözler CHP'li belediyelerde asgari ücreti açıklaması beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nda... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/28/iecrop/resimid_10249658_16_9_1577526413.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/chpli-belediyelerde-asgari-ucret-ne-kadar-olacak-5535604/"]