Her geçen gün sert değişimler gösteren altın fiyatlarında bugün de hareketlilik devam etti. Bir süredir hızla yükselen altın rekor üstüne rekor kırmıştı. Dün ise altın fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti. Özellikle pandemide corona aşısının bulunması açıklamaları sonrasında altın fiyatlarında düşüş olduğu gözlemlendi. Dalgalanmanın devam ettiği altın fiyatlarında bugün ise hafif yükseliş yaşandı. Yatırımcıların gözdesi çeyrek ve gram altın fiyatlarını haberimizden takip edebilir, uzman görüşlerini inceleyebilirsiniz. İşte 12 Ağustos güncel altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI (12 AĞUSTOS)

GRAM ALTIN KAÇ PARA?

Alış: 455,62

Satış: 455,70

ÇEYREK ALTIN KAÇ PARA?

Alış: 728,99

Satış: 745,07

YARIM ALTIN KAÇ PARA?

Alış: 1.453,47

Satış: 1.490,13

CUMHURİYET ALTINI KAÇ PARA?

Alış: 2.916

Satış: 2.971



ALTIN FİYATLARINDA DALGALANMA SÜRÜYOR!

Altın fiyatlarında geçen hafta yaşanan sert yükselişin ardından son iki gündür düşüş gözleniyor. Geçen hafta 2.070 dolar seviyesine çıkan ons altın bugün 1.863 dolara kadar geriledikten sonra tekrar yönünü yukarı çevirdi 1.930 dolara çıktı.

Gram altın da, ons fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle bugün 433 TL’ye kadar gerilese de sonra yine 454 TL seviyesine çıktı. Altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmanın iki önemli sebebi var. Bunlardan ilki Rusya tarafından yapılan corona virüsü aşısının bulunduğu yönündeki duyuru. Bir diğeri ise çok fazla yükselen altın fiyatlarına gelen düzeltme hareketi.

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında yaşanan düşüşü sozcu.com.tr'ye değerlendirdi.

Aşırı yükselen fiyatların ardından bir düzeltme hareketinin beklendiğini belirten Yıldırımtürk, “Rusya tarafından yapılan aşı açıklaması düzeltme hareketinin bahanesi oldu. Aslında altının yükselişini destekleyen gelişmelerde (salgında ikinci dalga endişeleri, yüksek likidite, Çin-ABD gerilimi) bir tersine dönüş söz konusu değil. Biz zaten daha önce yaptığımız konuşmalarda da bir düzeltme hareketi geleceğini söylemiştik.” açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Yabancı uzmanlar altındaki dalgalanmayı yorumladı: Yükseliş sürebilir" desc="Yıla 1517 dolardan başlayan ve geçen hafta 2 bin 75 dolarla tüm zamanların rekorunu kıran altının ons fiyatı, son iki günde sert şekilde dalgalandı. Rusya'dan gelen aşı tescili haberi ve ABD'de tahvil faizlerinin yükselmesiyle 1863 dolara kadar çekilen fiyatlar, bugün tekrar 1949 doları gördü. Bloomberg'in haberinde görüşlerine yer verdiği yabancı uzmanlar, aşı haberinin yanı sıra kâr realizasyonu amaçlı satışların düşüşte etkili olduğunu ancak ortada vadede altın fiyatlarının yükselişe devam edebileceğini belirtiyor. Ekonomilerde V şeklinde toparlanma beklentilerinin abartılı olduğunu öne süren Phillip Futures'ın emtiadan sorumlu kıdemli yöneticisi Avtar Sandu, 'Altının uzun vadeli temel yönlendiricileri, olumlu kalmaya devam ediyor' değerlendirmesinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/12/iecrop/altin-depo_16_9_1597229013.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/altinda-bas-donduren-hareket-5983453/"]