Ilık, tuzlu suda bekletilen çileklerden böcek çıktığına dair iddialar, sosyal medyada gündem yarattı ve bu deneyler, bu dönem üretilen çileklerin sağlıklı olup olmadığı konusunda tartışmalara yol açtı.

Kahramanmaraş Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kaplan'a, çileklerden böcek çıkmasına dair iddiaları sorduk. Kaplan, bu yıl tüm dünyada çok fazla çilek talebi olduğunu söyledi. Çileğe dair bu iddiaların çilek fiyatını düşürmek için ortaya atıldığını düşünen Kaplan, çileğin oldukça hassas bir meyve olduğunu, bu sebeple de çilekte böceğin olamayacağını savundu.

Kahramanmaraş Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kaplan


Kaplan, bu meyve formuna hormon uygulanamayacağını ve bu meyvede böceklenmenin olamayacağını, olursa da o çileklerin piyasaya sürülemeyeceğini söyledi.

'HORMONLA İLGİSİ YOK'


Kaplan, çileğin değişik türleri olduğunu, o sebeple de manavlarda farklı boyutlarda ve tatlarda olan çileklerle karşılaşıldığını, bunun hormon uygulanmasıyla ilgili olmadığını da ekledi.

Öte yandan, bu yıl dünyada ve iç piyasada geçen yıllara oranla daha fazla çilek talebinin olduğunu söyleyen Kaplan, şu an çileğin yurt dışına 8 TL'den satıldığını, yurt dışından yoğun talebin olması sebebiyle bu fiyatı düşürmek için bu şekilde iddiaların ortaya atıldığını ileri sürdü. Kaplan, özellikle Rusya ve Mısır gibi ülkelerden çok fazla talep olduğunu belirtti.