Çin Maliye Bakanlığı, yerel yönetimleri desteklemek için toplam 1 trilyon 260 milyar yuanlık (yaklaşık 190 milyar dolar) yeni bir destek paketi hazırlıyor.

Jingji'nin yerel kaynaklara dayandığı habere göre, Çin Maliye Bakanlığı bünyesinde hazırlanan yeni destek paketiyle yerel yönetimler ve onların aracılığıyla yerel ekonomiler desteklenecek.

Çin hükümeti, mayıs sonlarında yerel yönetimler için 3.75 trilyon yuanlık bir destek paketi daha hazırlamış ve uygulamaya koymuştu.

Çin'de Ulusal Halk Kongresi'nin yakın zamanda yapılan toplantısında da, Covid-19 pandemisinin ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine karşı "özel hazine tahvilleri" çıkarılmasını kararlaştırmıştı. Bu, aynı zamanda Çin'de Ulusal Halk Kongresi'nde 2007 yılından bu yana, bu nitelikte alınan ilk karar oldu. (DHA)

[old_news_related_template title="Corona virüs salgınının sürpriz ekonomik sonuçları" desc="Corona salgınının, 2020 yılının ilk üç ayı içindeki maliyetinin 280 milyar dolar olacağı tahmin ediyor. Ancak salgının bir de insan hayatını doğrudan etkileyebilecek ekonomik sonuçları da var. Çin'de yaşanan gelişmeler sonucunda bilgisayar, tablet, cep telefonu temininde sıkıntı çıkabilir. Seyahat yasaklarına bağlı olarak uçak biletleri ucuzlayabilir. Gelinliği dünyadaki gelinliklerin yüzde 80'inin yapıldığı Çin'in Suju kentinden gelecek olan bir ABD'li bir kadın, corona nedeniyle gelinliksiz kaldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/27/iecrop/shutterstock_corona-cin_16_9_1582784781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/corona-virus-salgininin-surpriz-ekonomik-sonuclari-5648549/"]