Çin'de ortaya çıktıktan sonra hızla tüm dünyaya yayılan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsünün etkisi Türkiye'de de her geçen gün daha çok artıyor. Bu süreçte yetkililer özellikle vatandaşların evlerinde kalmasını isterken şirketler de virüs ile mücadele için bir takım kararlar aldı. İşte şirketlerin corona ile mücadele için aldıkları kararlar:

KOÇ HOLDİNG


Koç Holding, Divan İstanbul ve Divan İstanbul City otellerini corona virüsüne karşı kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarının hizmetine sundu.

Divan tarafından yapılan açıklamada, “Divan Grubu olarak bu olağanüstü zor günlerin neferi olan sağlık çalışanlarımızın yanındayız ve onlara minnettarız. Ülkemize ve toplumumuza karşı duyduğumuz sorumluluğun bilinciyle Divan İstanbul ve Divan İstanbul City otellerimizi sağlık çalışanlarının hizmetine sunuyoruz. ” ifadelerine yer verildi.

Arçelik, 170 hastaneye çamaşır ve kurutma makinası ile fırın, çay, kahve ve tost makinaları yolladı. Öte yandan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yüz maskelerinin seri üretiminin yan sanayi ile birlikte Ford Otosan’ın geliştirdiği kalıpla yapılacağını dile getirdi.

Solunum cihazı üreten Biosys firması üretimlerini daha da hızlandırabilmek için bir elektronik markasının altyapısına ihtiyaç duyduklarını açıklamıştı. Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Arçelik firmasının tüm teknolojisini, solunum cihazı üreten Biosys firmasına kullandırma kararı aldı.


İŞ BANKASI


İş Bankası, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile varılan mutabakat sonucu hastanelere corona virüsle mücadelede kullanılmak üzere 10 milyon TL bağışlama kararı aldı. Bağışla solunum cihazı video laringoskop, maske, tulum, eldiven ve benzeri malzeme/teçhizat tedarik edilecek.

YILDIZ HOLDİNG


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker corona virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ülker, karantina altında bulunan 20 bin kişiye gıda ürünleri ulaştırdıklarını söylerken, 3 bin adetlik medikal ürün ve malzeme desteğinde bulunduklarını belirtti.

HEPSİBURADA

Hepsiburada, Sağlık Bakanlığı’na, 1,5 milyon TL değerinde 500 bin adet cerrahi maske ve 500 bin adet muayene eldiveniyle destek verdi.

AMAZON


Amazon da, Türkiye’de COVID-19 krizinden en fazla etkilenen kesimlerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 3,5 milyon TL bağış yaptı. Bağış kapsamında, kamu hastanelerinin acil olarak ihtiyaç duyduğu solunum sorunlarına karşı kullanılacak tıbbi alet ve cihazlar tedarik edilerek ihtiyaç duyan kurumlara dağıtılacak.


BP TÜRKİYE


BP Türkiye, Covid-19 ile mücadeleye destek amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait ambulanslara ücretsiz akaryakıt temin edecek. Bu bağış, Nisan ayı boyunca 1 milyon TL değerinde akaryakıt teminini kapsayacak.

SHELL&TURCAS


Shell & Turcas, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Corona virüsü (COVID-19) salgını ile ülke çapında yürüttüğü yoğun mücadeleye destek olabilmek adına, mücadeleye katılan bakanlık bünyesindeki sağlık çalışanları, ambulanslar ve diğer araçların kullanımı için bakanlığın uygun gördüğü şekilde dağıtılmak üzere 5 milyon TL değerinde akaryakıt desteği verecek.

BİLGİLİ HOLDİNG


Bilgili Holding, İstanbul’da yer alan otel ve öğrenci yurtlarında bulunan toplam 500 odasını, corona virüs ile mücadelede en safta yer lan sağlık çalışanlarına tahsis etti.

KİĞILI


Tekstil devi Kiğılı corona ile mücadele kapsamında internet sitesi üzerinden baklagil ve market ürünleri satmaya başladı. Şirketten yapılan açıklamada "Zaman; sabretme, paylaşma, dayanışma ve birlikte hareket etme günü. Bu amaçla evimizi diğer üreticilere de açıyoruz. Türkiye’nin evde bir eksiği kalmasın diye bir araya geliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İŞ İNSANLARININ DESTEĞİ İLE 300 BİN GIDA KOLİSİ HAZIRLANDI


Sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan, maddi durumu yeterli olmayan 50 bin kişiye 6 hafta boyunca dağıtılacak olan 300 bin gıda kolisi hazırlandı.

İstanbul Valisi Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre gıda kolilerinin hazırlanmasında devletin cebinden bir kuruş çıkmadı. Kolilerin ücretlerini iş insanları Cemal Kalyoncu, Nihat Özdemir, Mehmet Cengiz, Mehmet Nazif Günal, Yıldırım Demirören, Vahap Küçük, Fuat Tosyalı, Mesut Toprak Bey, Nazım Salur ve Fenerbahçeli futbolcular üstlendi.

 

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın Milli Dayanışma Kampanyası'na kim ne kadar bağışladı?" desc="Corona virüsü salgınının gündelik hayatı ve ekonomiyi felç ettiği Türkiye'de dün akşam ilginç anlar yaşandı. Kepenk indiren, işinden olan ve ücretsiz izne çıkarılan yüz binlerce kişi Ulusa Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını umutla izledi. Erdoğan, 'Biz bize yeteriz Türkiyem' sloganıyla Milli Dayanışma Kampanyası başlattığını açıkladı. SÖZCÜ, kampanyaya destek veren bazı kişi, kurumlar ile bağışladıkları miktarları derledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/31/iecrop/erdo-reuters2_16_9_1585640870.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdoganin-milli-dayanisma-kampanyasina-kim-ne-kadar-bagisladi-5714653/"]

 

[old_news_related_template title="Otomotiv şirketleri tıbbı cihaz üretmek için sıraya girdi" desc="Ford Otosan’dan Tofaş’a, Toyota’dan TT Motors’a kadar birçok otomotiv şirketi tıbbı cihaz ve maske üretmeye başlarken, otomotiv şirketlerinin sayısı hızla artıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/31/iecrop/ford-otosan-yenikoy-hat_16_9_1585643252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/otomotiv-sirketleri-tibbi-cihaz-uretmek-icin-siraya-girdi-5715151/"]