Çin’de yaşanan corona virüs endişesi, Kuşadası turizmini pozitif yönde etkiledi. Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden Norwegain Cruise Line, uzak doğu seferlerini iptal ederek rotasını Kuşadası’na çevirdi.

60 bin yolcu kapasiteli ilave 30 sefer daha koyduğunu söyleyen şirket, Kuşadası esnafını heyecanlandırdı.

2020 yaz sezonundan oldukça umutlu olduğunu söyleyen Kuşadası Esnaflarından Murat Aydın “Çin’de yaşanan talihsiz olaya üzüldük. Orada yaşanan panikten dolayı insanlar uzak doğuya gitmiyorlar. Bu yaz sezonu çok iyi geçecek.” şeklinde konuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="4 maddede corona virüsü Türkiye ekonomisini nasıl etkiliyor?" desc="Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'deki salgın, insani kayıpların yanı sıra küresel ekonomi için de endişelere neden oluyor. 14.1 trilyon dolarlık dev milli geliriyle küresel gelirin yüzde 16.4’üne sahip olan ülkede ortaya çıkan corona virüsü salgınının seyri, küresel ölçekte varlık fiyatlarını şimdiden etkilerken reel ekonomiyi de sarsma potansiyeli taşıyor. İşte dört maddede salgının küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine mevcut ve olası etkileri:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/corona-dha_16_9_1580187955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/4-maddede-corona-virusu-turkiye-ekonomisini-nasil-etkiliyor-5592010/"]